Turismen boomer - billige fly trækker turister til København

Lufthavnen og hotellerne melder om øget aktivitet. Nye billige flyruter trækker tusinder til.

De fleste af os ved det godt - det er blevet langt billigere at flyve - nogle gange  så meget, at det ikke kan betale sig at tage toget eller køre i bil selv. Den udvikling gælder selvfølgelig også i udlandet, og dermed er det blevet billigt at flyve til København. Udviklingen har ført til et regulært boom i turistindustrien.

- Danmark er rykket op på listen over interessante rejsemål for rigtigt mange, i takt med at vi får åbnet nye flyruter, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S til Jyllands-Posten.

Det er selskaber som Ryanair, EasyJet og Norwegian, der med billige billetter fra et stort anal lufthavne tilbyder billige fly til København, og i løbet af første kvartal i 2016 er antallet af udenlandske gæster, der fløj til hovedstaden steget med godt 27 procent - en markant udvikling.

Københavns Lufthavne vurderer, at lavprisselskaberne som flyver mellem København og andre lufthavne er gode til at skaffe passagerer i begge ender, mens for eksempel SAS koncentrerer sig om at servicere skandinaviske kunder. Dermed trækker de ikke så mange udenlandske turister ind på flysæderne til København.

Man kan flyve til København fra cirka 150 andre lufthavne. Og de mange turister kan mærkes i hotelbranchen, der melder om flere overnatninger. Og her er flyene afgørende.

- -Tilgængelighed med fly og andre transportformer er helt afgørende. København og Danmark kan have nok så meget at byde på, men turisterne skal kunne komme nemt og billigt hertil, siger Dorte Krak, der er administrerende direktør i Arp-hansen Hotel Group til Jyllands-Posten.