Tulip svarer igen på roastbeef-kritik: "Intet fordækt i det"

Pålægs-producenter kritiseres for at lave falsk roastbeef, men hos Tulip står man ved at kødet ikke bliver stegt - men kogt.

Et stykke oksekød har fået en kendt slagter op i det blodrøde felt.

For han mener, (som du kan læse herunder) at det er snyd, når den roastbeef, man kan købe som pålæg i supermarkedet, ikke altid er stegt. Den er derimod kogt - og pyntet med en falsk stegeskorpe.

quote Der er intet fordækt i det, og vores produktudviklere har brugt lang tid på at finde - den for os - perfekte roastbeef til pålæg.

Michael Ravn, kommunikationsansvarlig hos Tulip

Forbrugerådet Tænk mener ligeledes, at en roastbeef skal steges for at blive solgt som roastbeef. Ellers er det vildledende for forbrugerne.

Forbrugerådet indgav i oktober 2016 en anmeldelse af seks forskellige roastbeef-pålæg brands til Fødevarestyrelsen. Nogle fødevareproducenter tilbereder nemlig oksekødet med karamelliseret sukker, mens andre bruger peber til at danne en kant, der minder om en stegeskorpe.

Vi skriver det tydeligt på pakken

Hos Tulip står man ved, at kødet bliver kogt og efterfølgende rullet i sort peber. Michael Ravn, der er kommunikationsansvarlig hos Tulip, mener ikke, der er noget i vejen med at producere pålægget på den måde.

- Vi er kede af at blive trukket med ind i det her, da det er andre producenter, der laver den her imiterede stegeskorpe med karamelliseret sukker. Tulips roastbeef er kogt og rullet i peber, og det skriver vi klart og tydeligt på pakken, siger Michael Ravn til TV 2 Lorry.

- Der er intet fordækt i det, og vores produktudviklere har brugt lang tid på at finde - den for os - perfekte roastbeef til pålæg, siger han.

Forbrugerrådet klager

Fødevarestyrelsen har for nylig blåstemplet, at kogt oksekød med farvet skorpe kan blive solgt som roastbeef, så producenterne handler helt efter bogen.

quote Det er helt ok, at de her producenter sælger kogt oksekød med karamelliseret sukker. De må bare ikke sælge det som roastbeef.

Lars Pram, Forbrugerrådet Tænks direktør

Men den beslutning har Forbrugerrådet Tænk nu klaget, siger rådets direktør Lars Pram.

- Det er helt ok, at de her producenter sælger kogt oksekød med karamelliseret sukker. De må bare ikke sælge det som roastbeef.

Fødevarestyrelsen oplyser til TV 2 Lorry, at de ikke kan kommentere sagen.

Klagen er lige nu ved at blive behandlet i Miljø- og Fødevareministeriets klagecenter.

Hvis du vil vide, hvordan slagteren laver sin roastbeef, så kan du se det i videoen herunder.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik