Tryghedsskabende initiativer på vej til utrygge boligområder

Mange steder i København er borgerne utrygge ved at bo og gå rundt i deres eget kvarter. Nu skal trygheden tages tilbage gennem en række initiativer.

På grund af de mange skudepisoder, narkohandel og den verserende bandekonflikt er borgerne i flere Københavnske områder blevet utrygge ved at færdes i deres eget lokalmiljø.

Derfor har Københavns Kommune har spurgt de lokale, hvad de mener, der bør gøres - og det er der nu kommet syv konkrete forslag ud af, hvor en række initiativer nu skal sættes i gang.

quote Her er skummelt, og her er mørkt. Så det er utrygt for dem, der bevæger sig igennem gården, når det er blevet aften.

Mogens Petersen, Formand, Nørrebros Lokaludvalg

Det er især på Nørrebro og i Nordvest, men også i Valby, at trygheden skal vindes tilbage. Blandt andet ved at sætte mere lys op i en baggård på Nørrebro, der har skabt utryghed for mange.

- Her er skummelt, og her er mørkt. Så det er utrygt for dem, der bevæger sig igennem gården, når det er blevet aften, siger formanden for Nørrebros Lokaludvalg, Mogens Petersen.

Andre steder bliver der beskåret buske og træer - og sat vejbump i gaden. Politikerne sætter løbende penge af til tryghed. Dem der bor i kavrteret bliver spurgt. For det er dem, der ved, hvor de sorte pletter er.

quote Det er gråt og kedeligt her, så vi vil gerne have, at det bliver løftet lidt. Det betyder, at vi kan få folk til at gå herhen og mødes.

Abdul  Xhelil Kurtish, Medl., Arbejdsgruppen Tryghedsløft

Det er beboere, der bor ved de her områder, som ved, hvad der skal til. De kan se, hvor der mangler lys, og hvor man kan beskære buske, siger Overborgmester Frank Jensen, Soc.dem, til TV 2 Lorry.

På Nørrebro er der også mere tryghed på vej til Krakas Plads, Heimdalsgade og Nørrebroparken. Og i Nordvest er det blandt andet området ved Tagensbo Skole her.

I Folehaven i Valby vil de også gerne have et mere rart og trygt torv, da der også her kan virke utrygt for borgerne om aftenen.

- Det er gråt og kedeligt her, så vi vil gerne have, at det bliver løftet lidt. Det betyder, at vi kan få folk til at gå herhen og mødes, siger Abdul Xhelil Kurtish, der er medlem af arbejdsgruppen Tryghedsløft.

Og tilbage i gården på Nørrebro er ønsket også, at initiativerne kan give den savnede tryghed, selvom det ikke løser alle områdets problemer. 

Det er nok ikke noget, der får pusherne til at forsvinde. Men det kan give os  tryghed, der hvor vi bor, siger Mogens Petersen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik