Trygheden er stigende i udsatte boligområder

Ifølge Rigspolitiets årlige rapport, Politiets Tryghedsundersøgelse, er tilliden til ordensmagten stigende i udsatte boligområder, mens trygheden også er stigende.

Det er blevet mindre utrygt at bo i områder som Tingbjerg, Gadehavegård og Karlemosen.

Rigspolitiets årlige tryghedsundersøgelse viser, at trygheden og tilliden til politiet er stigende i de fleste særligt udsatte boligområder i TV 2 Lorrys sendeområde.

quote Det glæder mig meget, at vi ser en stigning i både trygheden og tilliden i de særligt udsatte boligområder.

Tenna Wilbert, fungerende politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter

I ti ud af 13 områder på listen er borgernes tillid til politiet steget sammenlignet med året før. Kun Folehavens beboere har mindre tillid til politet end sidste år.

Samtidig viser tallene også, at trygheden blandt beboerne er stigende i de fleste boligområder på listen.

I syv af de 13 områder svarer beboerne er andelen af trygge borgere stigende. I fire af områderne er trygheden faldende.

Ses der på de særligt udsatte boligområder på landsplan er 68,4 procent af borgerne trygge i deres nabolag i 2018. Dermed er trygheden steget siden 2017, hvor 64,3 procent af borgerne i de særligt udsatte boligområder var trygge i deres nabolag.

- Det glæder mig meget, at vi ser en stigning i både trygheden og tilliden i de særligt udsatte boligområder. Områderne ligger stadigt lavere end den øvrige del af landet, men den nyeste tryghedsundersøgelse viser, at det går den rigtige vej. Det gode samarbejde med de lokale aktører er en central del af forklaringen, siger fungerende politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, Tenna Wilbert, i en pressemeddelelse.

I Karlemosen er tilliden steget markant

I boligområdet, Karlemosen, i Køge er tilliden til politiet og trygheden steget markant.

Udviklingschef Francisco Ortega fra Boligselskab Sjælland, som Karlemosen er en del af, er ikke overrasket:

- Politiet har naturligvis haft et markant fokus på de problemer med udefrakommende bander, der var i området frem til foråret 2018, men de har været ligeså optaget af at få skabt løsninger i forhold til ulovlige knallerter, graffitihærværk, uautoriserede varmestuer osv., alt sammen noget der tidligere gjorde området utrygt, siger han. 

- På denne måde er det altså ikke kun politiet, der har løst tryghedsproblemerne i Karlemosen, men politiet har evnet at skabe rammerne om et meget frugtbart samarbejde, hvor de sammen med boligselskabet, kommunen og ikke mindst beboerne har fået skabt de rigtige løsninger, siger Francisco Ortega.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, at man i Køge har haft succes med at bekæmpe banderne. Her faldt antallet af fuldgyldige bandemedlemmer fra 14 til 2 det seneste år.

I Køge har man succes med at bekæmpe bander:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik