Trusler og hærværk lukker idræts- og kulturhus på Amager

En lille gruppe unges hærgen har medført, at Prismen torsdag blev lukket på ubestemt tid. To unge er sigtet for trusler og hærværk.

På grund af hærværk og trusler mod personalet er Kulturcentret Prismen på Holmbladsgade på Amager lukket på ubestemt tid.

Det skete torsdag.

Efter en måned, hvor en lille gruppe unge i 20'erne i stigende grad har udvist en voldsom og truende adfærd. Unge, som ellers er kommet i Prismen i en årrække. 

Ifølge Bjarne Fey, chef for Amager Kultur i Københavns Kommune, er uroen i særlig grad taget til de seneste 14 dage. 

- Vi kan ikke gennemskue, hvad det er, der sker. De bliver bare aggressive, hvis personalet siger, de skal opføre sig ordenligt, eller hvis de for eksempel får at vide, at de lige som andre skal betale for at komme ind til et arrangement.

De unge har ikke alene kastet med bøger og stole, sparket hul i en dør og smadret vinduer. De har også truet med at beskadige personalets ejendom og chikanere medarbejdernes familie. 

- Selv om vi hyrede et vagtværn, fortsatte truslerne. Det kan vi ikke håndtere. Så i går valgte jeg at lukke stedet, siger Bjarne Fey.

Det skete samtidig med, at politiet sigtede to af de unge for hærværk og trusler, fortæller han.

- Det er super frustrerende, siger Bjarne Fey om lukningen, der rammer mange hundrede brugere af Prismen, der bliver brugt til så forskellige ting som kampsport, bridge, dans, håndbold og meget, meget andet.  Og som på hverdage normalt har åbent fra 8 til 22.

Hvor længe lukningen varer, kan Bjarne Fey lige nu ikke sige noget om. Der bliver arbejdet hårdt på sagen for at få hul igennem til de unge. Og der er et tæt samarbejde med både politi og gadeplansmedarbejdere, fortæller han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik