Trumps aflysning giver overvældende omtale

Donald Trumps aflysning af sit planlagte besøg i Danmark har, siden det kom frem, givet international opmærksomhed. Det kan vise sig at blive langt bedre branding end ved et reelt besøg, siger ekspert.

Den amerikanske præsident Donald Trump meddelte i nat dansk tid, at han aflyser sit planlagte besøg i Danmark, der skulle have fundet sted fra den 2. til den 3. september. 

Men selvom København ikke får besøg af USA's præsident i denne omgang, kan aflysningen og vores statsministers håndtering af sagen, give hovedstaden og Danmark et løft udadtil.  

Det vurderer Eva Svavars, som er partner i kommunikationsbureauet Lead Agency og ekspert i nation branding. 

- Jeg tror, at brandværdien er større ved aflysningen, fordi det er så usædvanlig en ting. Det kan give en masse spinoff-historier og mere omtale, end hvis han var kommet som planlagt. Her er der et lilleputland, der siger; "Nej - du får ikke lov til at købe vores ø", lyder hendes analyse. 

CNN og The Wall Street Journal

Danmark er onsdag blevet nævnt på forsiden af store, internationale medier, og hele aflysningen har skabt stor omtale i verdenspressen på grund af det usædvanlige afbud. 

Donald Trump ville med sit store følge af fotografer have dækket Danmark med billeder og film. 

Alligevel får Danmark større opmærksomhed for denne sag, da et klassisk besøg hos et lille land, ikke have været lige så interessant, lyder analysen fra nation branding-eksperten. 

- USA er lige nu delt i to. Modstanderne af Donald Trump vil synes, at deres præsident er pinlig, og her er denne sag god reklame for Danmark. Trump-tilhængerne vil modsat være sure på Danmark, men overordnet set ser det godt ud, at vi har en statsminister, der siger fra, siger Eva Svavars og fortsætter. 

- Mange amerikanere ved ikke, at Danmark er et land, og København er en by. Det ved de nu. 

Flere internationale medier havde historien om Donald Trumps aflysning af mødet i Danmark på deres forside.
Flere internationale medier havde historien om Donald Trumps aflysning af mødet i Danmark på deres forside.
Foto: Twitter

Afviste købstilbud 

I søndags meldte den amerikanske præsident sig i første omgang interesseret i at købe Grønland af Danmark, som USA har en stor strategisk interesse i på grund af øens gode placering og vigtige naturressourcer. 

Det er efter statsminister Mette Frederiksens (S) klare afvisning af denne forespørgsel, at Donald Trump i første omgang har valgt at udskyde mødet mellem de to landes ledere. 

- Hele sagen og statsministerens håndtering i pressen giver et meget godt billede på, hvem hun og danskerne er. Her er det interessant, at Mette Frederiksen har valgt at bruge Trumps egen måde at handle på, altså ved at gå gennem pressen, siger Eva Svavars og fortsætter: 

- Måske har hun og hendes stab vurderet, at signalet er stærkt internationalt set og på den måde markeret hende som statsminister på den internationale scene. 

Amerikanere i København 

I 2018 var rekordmange amerikanere på besøg i København, hvor USA efter otte måneder lå i front på listen af udenlandske lande i Danmark med 600.00 overnatninger.

Stigningen kom efter en stor eksponering af Danmark i de amerikanske medier, forklarede markedschef i VisitDenmark, Dennis Englund, til Ritzau i slutningen af året. 

Ifølge Eva Svavars kan hovedstaden roligt regne med amerikanske turister fremover, selvom det diplomatiske forhold imellem USA og Danmark muligvis har lidt et knæk efter aflysningen. 

- Personlige relationer er vigtige for Trump, og sagen kan få konsekvenser for Danmarks og USA's relation. Derudover er chancen for et besøg af ham i fremtiden nok ikke stor, lyder det fra Eva Svavars. 

- Men hvis man kigger på vores branding, lyder historien, at vi i dag er lilleputlandet, som sætter os i respekt over for den store, og det er bestemt en god historie for os, slutter hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik