Troede de var på kursus: Så blev de fyret

16 ud af 20 medarbejdere fra Københavns Kommune dumpede en test på et kursus. Nu er de fyret.

20 regnskabsmedarbejdere fra Købenahvns Kommune deltog i foråret i et tredelt kursus hos konsulentkoncernen Deloitte. Et kursus der endte med en fyreseddel til 16 ud af 20 deltagere. Det skriver Avisen.dk.

- Det her en skrækkelig sag. Jeg har aldrig i mine 15 år som formand oplevet noget lignende i nogle af de 28 kommuner, som jeg har kendskab til, siger Winnie Axelsen, som er formand for HK Kommunal Hovedstaden, til avisen.dk.

Kurset startede i februar, men først efter andet modul i marts fik medarbejderne at vide af kommunen, at kurset kunne ende med afskedigelse. 

- Da blev det langt om længe gjort klart, at såfremt vi ikke bestod kurset, ville vi blive afskediget, fortæller en af de fyrede, Bine Elmkjær

Det var netop hvad der skete for 16 af de 20 kursusdeltagere. De dumpede nemlig kursets afsluttende test. 

- Der er jo noget helt galt, hvis man laver et undervisningsforløb, hvor 80 procent dumper, siger Winnie Axelsen fra HK Kommunal Hovedstaden.

HK har nu lagt sag an mod Københavns Kommune på vegne af de fyrede. Kommunen afviser dog at have gjort noget forkert. De forklarer dumpeprocenten med, at medarbejderne netop var på kurset, fordi de ifølge kommunen havde et stort behov for kompetenceudvikling.  

- Der blev udviklet et særligt kompetence-udviklingsforløb. Desværre viste det sig, at en del af dem på trods af det ekstraordinære kompetence-udviklingsforløb ikke kunne matche kompetencekravene, hvorfor vi var nødt til at tage afsked med dem, skriver Ivan Kristoffersen, der er direktør i Koncernservice, som hører under kommunens økonomiforvaltning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik