Trods lang venteliste: Plejeboliger står tomme i Gribskov

Gribskov Kommune står overfor et konstant tab af plejeboliger, viser redegørelse. Nu skal der effektiviseres, lyder meldingen fra rådhuset.

Foto: Shutterstock

Når en plejebolig i Gribskov Kommune skal have ny beboer, tager det i gennemsnit syv uger at få boligen klargjort.

I den mellemliggende periode står plejeboligen tom, og det svarer til et konstant tab af op mod otte plejeboliger. Det viser en redegørelse, som kommunens forvaltning har udarbejdet, skriver sn.dk.

Det sker samtidig med, at en større gruppe ældre i kommunen står på venteliste til en plejebolig.

- Der er temmelig mange på venteliste, siger Torben Møgelhøj, der er formand for Ældrerådet i Gribskov. 

Læs også 78-årig mand lå 12 timer med kateter uden at få pleje

I juli måned stod 61 visiterede borgere på venteliste til en plejebolig i Gribskov Kommune. Af de 61 var 13 på en såkaldt garantiventeliste.

De fremtidige prognoser ser ikke bedre ud, og det betyder ifølge forvaltningen, at kommunen får svært ved at leve op til garantiforpligtelsen om, at borgerne må vente maksimalt to måneder på at få en plejebolig, når de er opskrevet på garantiventelisten.

De syv uger - eller 50 dage - hvor boligerne står tomme, bliver de blandt andet sat i stand, ligesom der bliver skrevet ny lejekontrakt og den tidligere beboers ejendele flyttes i samråd med de pårørende.

Men det er for lang tid, lyder det fra kommunen.

Læs også Kommunens hjælp ikke nok: Familie køber dyr ekstra pleje

I nabokommunerne Fredensborg og Halsnæs bruges der under tre uger i gennemsnit på at klargøre plejeboliger og visitere en ny borger. Det vil Gribskov Kommune nu tage ved lære af, og i et oplæg til Social- og Sundhedsudvalget foreslår de en lignende model.

- Det er en god idé, siger formanden for Ældrerådet til sn.dk.

Nedbringes perioden mellem udflytning, klargøring og indflytning til et gennemsnit på 2,5 uger, svarer det til at kapaciteten af lejeboliger øges med 7-8 boliger. 

Læs også Efter kritik: Kim Valentin overvejer at droppe nyt pleje-udbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik