Trods forbedrede forhold: Taxaer i tomgang generer naboer til lufthavn

Beboere i Tårnby oplever fortsat gener fra taxaer holdende i tomgang nær lufthavnen, trods forbedrede forhold for taxaerne ved terminal. Taxaselskab lover at forbedre problemet.

Sidste år blev et nyt initiativ lanceret i Københavns Lufthavn for at sikre, at ingen taxaer tog ophold i lufthavnens nærområde og var til gene for de lokale beboere.

Et år senere oplever borgere i området omkring lufthavnen fortsat, at stribevis at taxaer parkerer på villaveje eller parkeringspladser nær lufthavnen og holder i tomgang med lyset tændt.

I en tråd på facebook har en lokalpolitisk medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Tårnby bedt borgere om at melde ind, når de oplever grupper af taxaer holdende i tomgang på villaveje eller lignende.

Her melder flere borgere i løbet af få dage om grupper af taxaer i tomgang, hvor de ikke burde opholde sig.

- Det, der irriterer folk, er at der måske holder 8-10 taxaer i tomgang på en villavej eller parkeringsområder i byen. Kastrup Gamle Havn er begyndt at blive en holdeplads for DanTaxi og bliver brugt som forplejningszone, siger Carsten Fuhr fra De Konservative, der er manden bag opslaget.

Kort nyt

Lufthavnen tager problematik alvorligt

Københavns Lufthavn lancerede sidste år et helt nyt taxasystem, der netop skulle komme dette problem til livs.

Her blev en ny holdeplads med kø-system indviet, mens der samtidig blev pålagt taxaerne skærpede krav, hvis de tog ophold eksempelvis på villaveje.

- Der er noget, som vi går meget op i. Det er vigtigt for os at finde løsninger, som både os, kommunen og taxaselskaber er med på. Vi har stor interesse i at der ikke holder taxaer rundt omkring hos vores naboer der generer, siger Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavn.

- Det er rent faktisk noget, vi har arbejdet tæt sammen med kommune og taxaselskaber om at få lavet en løsning med at få fjernet taxaer i lokalområdet, som ikke har noget at gøre der. To ud af de tre taxaselskaber har fået styr på problemet. Det sidste mangler, siger han.

Mens taxaselskaberne 4x27 - Amager-Øbro samt Taxa 4x35 med det nye system ikke længere har taxaer på afveje, viser et kig i listen af Tårnbyborgernes observeringer, at taxaselskabet 4x48 – DanTaxi har store problemer med at holde taxaer væk fra villavejene.

- Vi holder dem i ørene og gør dem opmærksomme på det, hvis de ikke overholder reglerne, siger Kasper Hyllested.

Visualisering af det nye taxidepot, der blev bygget sidste år.
Visualisering af det nye taxidepot, der blev bygget sidste år.
Foto: CPH

Taxaselskab: Vi ændrer protokol nu

Administrerende direktør i DanTaxi erkender, at selskabet chauffører ikke er gode nok til at overholde reglerne.

- Vi synes, at det initiativ, som lufthavnen har lavet, er super godt. I lang tid fungerede det også rigtig fint for os, men så har vi kunnet se, at mange af vores chauffører ikke når at komme langt nok væk i forhold til det, der er aftalt med lufthavnen og kommunen, siger Carsten Aastrup på en telefonforbindelse fra Amsterdam.

Her er han netop nu på et slags feltarbejde, hvor han observerer, hvordan taxaselskaber i den hollandske hovedstad servicerer byens lufthavn, Schiphol, uden at skabe gener for lokalbefolkninger.

I sidste uge var han indkaldt til møde med lufthavnen, der fremlagde problematikken for ham.

- Derfor laver vi i morgen om på vores interne procedurer, der gerne skulle sikre, at alle vores taxaer kommer langt nok væk fra lufthavnen og ikke tager ophold i området. I samarbejde med lufthavnen vil vi gøre alt for, at borgerne i Tårnby Kommune er tilfredse med den taxaservice, vi leverer, siger han.

Sidste år byggede Københavns Lufthavn et nyt taxadepot ved Parkeringshus P12. Med kapacitet til 140 taxaer har det nye depot plads til at tage taxaer fra lokalområdet. Det nye depot giver ventepladser til knap 2000 ekstra taxaer i døgnet sammenlignet med det gamle.

Derudover tog lufthavnen fra 1. januar i år et nyt IT-system i brug, der integrerer alle selskabernes vogne i et system under lufthavnens Taxi Management System.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik