Trods færre gæster: Tivoli sikrer største overskud nogensinde

Forlystelsesparken havde i 2017 det bedste resultat nogensinde med et overskud på 100 millioner kroner.

Selv om 2017 bød på usædvanlig dårligt vejr, hvor færre gæster lagde vejen forbi Tivoli, så sikrede forlystelsesparken sig det bedste resultat nogensinde.

De besøgende brugte nemlig flere penge i parken, og også de aktiviteter, som ikke er direkte afhængige af gæstetallet i parken for eksempel Tivoli Hotel, gav en højere indtjening.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, der er fremlagt fredag formiddag.

Overskuddet før skat var 100,5 millioner kroner. Det er fire procent højere end året før.

quote Det rapporterede resultat er det bedste i Tivolis historie. Resultatet skal ovenikøbet ses i lyset af, et usædvanligt dårligt vejr gennem hele året.

Lars Liebst, administrerende direktør 

Resultatet glæder administrerende direktør Lars Liebst.

- Det rapporterede resultat er det bedste i Tivolis historie. Resultatet skal ovenikøbet ses i lyset af, et usædvanligt dårligt vejr gennem hele året. 

- Resultatet for 2017 er tilfredsstillende, særligt taget det udfordrende vejr i betragtning. Det viser, at Tivolis strategi om at være en helårsvirksomhed, der er mindre afhængig af vejret, er lykkedes, siger han i en pressemeddelelse.

Færre besøgende

4,4 millioner gæster besøgte Tivoli i 2017. Det er et fald på seks procent fra året før. Det var primært i sommermånederne, at færre besøgte parken.

Bestyrelsesformand Jørgen Tandrup noterer i regnskabet, at vejret ikke var "ideelt for en attraktion med mange udendørsaktiviteter".

En del af spændingen var allerede inden offentliggørelsen af regnskabet taget ud af begivenheden.

Tivolis julelys skabte tiltrak sidste år stor opmærksomhed fra flere udenlandske medier. Se mere her.

Allerede i januar opjusterede parken nemlig sine forventninger til årets resultat - fra 80-90 millioner kroner til niveauet 100 millioner kroner.

Tivoli forventer at opnå et højere resultat - i intervallet 100-110 millioner kroner - næste år. Det skyldes blandt andet opførelsen af Tivoli Hjørnet.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik