Trods affredningner: Alliance fortsætter kampen for naturen

Tirsdag led naturforkæmperne et stort nederlag, da affredningen af tre områder i København blev vedtaget. Søndag vejede Fredningsalliancen så fremtiden.

Der var indkaldt til opmuntringsmøde i Fredningsalliancen søndag ved middagstid på Amager.

- Vi har tabt det første løb, men vi har så sandelig stadig et løb at køre endnu, hvor vi vil komme til at være der, lyder den klare udmelding fra Knud Erik Hansen, næstformand i Danmarks Naturfredningsforening.

Et halvt hundrede kampklare personer var søndag mødt op for at fortsætte kampen efter ugens store tilbageslag, hvor et flertal i Folketinget stemte affredningen af tre områder i København igennem.

- Det er klart, at vi skal længere ud til den store offentlighed. Vi havde næsten kun to måneder til at rejse sagen, og det tager jo tid, inden et emne bliver almen kendt, siger Knud Erik Hansen.

Skal finansiere ny metro

Det har været en lang, sej kamp for Fredningsalliancen, som i første omgang kæmpede hårdt for at bevare den gamle strandegn på Amager Fælled fra at blive omdannet fra naturområde til boliger.

Den mission lykkedes, men politikerne stod stadig og manglede boliger og 1,3 milliarder kroner til finansieringen af cityringen. 

 

I denne uge blev det så vedtaget, at der skal bygges boliger og erhverv på campingpladsen ved Amager Fælled, på Stejlepladsen ved Fiskerihavnen og ved Selinevej nær motorvejen på Kalvebold Fælled.

Alle tre var indtil denne uge fredede områder.

- Det er jo en katastrofe og ikke kun for de konkrete områder, men for alle fredede områder i Danmark. For nu er det fastlagt, at man kan affrede et område alene på grund af økonomi, siger Jan Mathisen, talsmand for Fiskerhavnens Venner. 

Nægter at give op

Affredningerne får dog ikke naturforkæmperne til at opgive. Søndag skulle alle de gode idéer vrides frem, inden det næste stykke arbejde skal begynde.

- Jeg tror, at den almindelige befolkning, tænker, at vi har sejret, mere end vi har. Så vi skal ud til den brede befolkning og gøre opmærksom på, at vi vandt en vigtig sejr i forhold til strandengen, men sejren er ikke rigtig hjemme endnu, siger Hanne Jørgensen, medlem af Amager Fælleds venner.

- Jeg føler, det er lidt nytteløst, men jeg vil bare gerne have, der ikke blev bygget mere på Amager Fælled. Måske man tog nogle grunde, hvor der er byggerier der er forfaldne, men man skal ikke tage mere af vores natur, lyder det bekymret fra Stella Andersen, som også er medlem af Amager Fælleds Venner. 

De tre arealer der nu skal bygges boliger på er campingpladsen ved Amager Fælled, Stejlepladsen ved Fiskerihavnen på Sydhavnstippen og Selinevej.
De tre arealer der nu skal bygges boliger på er campingpladsen ved Amager Fælled, Stejlepladsen ved Fiskerihavnen på Sydhavnstippen og Selinevej.
Foto: Grafik: TV 2 Lorry

- Vi ser ikke sagen som tabt

I februar måned kunne gruppen Fiskerhavnens Venner aflevere mere end 17.500 underskrifter til transport, bygnings- og boligministeren mod byggeriet af 550 nye boliger på det fredede areal.

Selvom gruppen i første omgang tabte kampen, så melder de sig allerede klar til revanche.

- Vores vigtigste opgave er fremover at bruge mobiliseringen og den støtte vi har til at forhindre, der bliver bygget på de grønne områder. Vi ser slet ikke sagen som tabt. Før var det folketinget, og nu er det kommunen, vi står over for. Det er først lige begyndt, siger Jan Mathisen.

Han bliver suppleret af mødets torvholder:

- Vi skal ud til rigtig mange mennesker og fortælle dem om den her sag, sådan at der kommer en stor folkelig opbakning, og i sidste ende er det jo det, som påvirker politikerne, siger Knud Erik Hansen. 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik