Tricktyve går efter unge

'Hvor fan... er min telefon?' Sidste år blev der anmeldt knap 13.000 lomme- og tasketyverier blandt de 20- til 29-årige. Det svarer til 35 anmeldelser om dagen og er en stigning på hele 136 procent siden 2009. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Problemet er størst i de større byen navnlig i København, hvor Københavns Politi har udarbejdet en handlingsplan for at sætte ind mod de behændige lommetyve, som blandt andet kommer til hovedstaden fra Østeuropa.

»Vi oplever desværre en stor stigning i den slags tyverier på gaderne og i butikkerne i indre by, på Strøget og starten af Nørrebrogade samt ikke mindst i festmiljøet,« siger stationsleder på Station City Jan Bjørn til metroxpress. Han er tovholder for handlingsplanen.

Hvis kurven skal knækkes, kræver det ifølge Jan Bjørn en flerstrenget indsats med analyse, efterforskning og tilstedeværelse af både civilklædte og uniformerede betjente i de mest udsatte områder samt ikke mindst større årvågenhed og omtanke blandt de potentielle ofre - ikke mindst i julemåneden, hvor den tætte trafik af juleshoppere lokker lommetyve til.

»Vi ser jo mange unge mennesker flashe deres dyre gadgets på gaderne og i nattelivet. Mange tyverier kunne undgås, hvis de blev bedre til at passe på deres ting, og vi arbejder i øjeblikket med planer for, hvordan den kommunikative indsats og vores metoder i det hele taget kan optimeres,« siger Jan Bjørn til metroxpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere