Tricktyve er blevet mere kreative

Udenlandske tricktyve på jagt efter hævekort og mobiltelefoner er fast inventar på mange barer og klubber i store danske byer.

I København og Aarhus fortæller barejere og dørmænd, at tyvene, som primært kommer fra Østeuropa, gennem de seneste år er blevet mere kreative i forsøgene på at komme ind på barerne, skriver metroxpress.

På natklubben The Jane i København snuppede man sidste år en tyv med paryk på. En anden bar et falsk overskæg.

- Vi oplever utrolig mange kreative indslag i form af diverse påklædninger. Der er ikke rigtig nogen grænser for kreativiteten blandt disse mennesker, siger Anders Balslev, Operations Manager i dkProtection, der varetager sikkerheden på The Jane.

På grund af omfanget af problemerne med tricktyve i nattelivet har dkProtection valgt at uddanne nyt personale med speciale inden for området.

I Aarhus nikker dørmændene også genkendende til tricktyvenes kreativitet:

- Vi havde en periode med en stribe tyverier, og dørmændene er blevet langt mere opmærksomme på, hvor kreative tyvene kan være, og derfor er det også blevet stille og roligt igen, siger Karoline Alhof fra Zenza Cocktailbar til metroxpress.

Hos Københavns Politi har en målrettet indsats resulteret i et fald på 17 procent i antallet af tricktyveri-anmeldelser. I første kvartal af 2015 modtog de 5.200 anmeldelser om tricktyveri. I første kvartal af 2014 lå tallet på 6.300.

- Vi har en fokuseret udlændingeindsats, som blandt andet sætter operativt ind over for netop lommetyverier i nattelivet, siger Jan Bjørn, ledende politiinspektør, til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik