Tre unge mænd idømmes fængsel for drabsforsøg mod LTF

Københavns byret slog mandag hårdt ned på et drabsforsøg sidste år, som var en del af den københavnske bandekonflikt.

Københavns Byret har mandag idømt 3 mænd på 25, 25 og 20 år 10 års fængsel for drabsforsøg.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Drabsforsøget foregik i Holmbladsgade på Amager i 2017, hvor de tre dømte opsøgte en person med tilknytning til bandegrupperingen ”Loyal To Familia” og affyrede adskillige skud mod pågældende, som blev ramt flere steder, herunder i ryggen. 

Ved dommen blev der lagt vægt på, at drabsforsøget var planlagt, og at de nu dømte mænd havde relationer til bandegrupperingen "Brothas". En bande, som på gerningstidspunktet lå i strid med "Loyal To Familia".

"Et klart signal"

- Retten har sendt et klart signal om, at vi ikke vil tolerere skyderier i gaderne i København fra bander, der kæmper om territorium, magt og penge på bekostning af almindelige borgeres sikkerhed og tryghed, udtaler anklager Tomas Hugger.

- Dommen er i øvrigt i tråd med den nyeste praksis på området, og ikke mindst den seneste skærpelse af lovgivningen, der betyder, at straffen for drabsforsøg begået som led i en bandekonflikt, som udgangspunkt skal fordobles.

Udover fængselstraffen blev den ene af de 25-årige desuden udvist af Danmark for bestandigt. Det er sket, på trods af at han har opholdt sig lovligt i landet i mere end 20 år.

Alle tre dømte har anket deres domme.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik