Tre ud af fire i Dommervagten er udlændinge

Østeuropæiske lommetyve fylder i statistikken i hovedstaden, hvor blot hver fjerde fremstillede i dommervagten nu er dansk.

Størstedelen af de personer, der fremstilles i dommervagterne i Københavns Byret og Retten på Frederiksberg er udenlandske statsborgere. Det viser en aktindsigt, som BTMX har foretaget hos Københavns Politi. 

Sidste år var andelen af udlændinge 75,1 procent, hvilket følger trenden den senere år.  Meget af kriminaliteten begås af østeuropæere, mens de, der bliver kendt skyldige typisk er fra lande som Polen, Tyrkiet, Somalia, Irak, Libanon og Pakistan, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det er hovedsageligt berigelseskriminalitet som lommetyverier begået af personer fra Østeuropa, der udgør den kriminalitet, der forekommer i aktindsigten. Men det kan også være eksempelvis vold og prostitution, udlændinge bliver fremstillet for, siger politidirektør Thorkild Fogde til BTMX.

København vil se på gadesoverne

Udviklingen ærgrer Københavns overborgmester, Frank Jensen, Soc.dem.

- Folk udefra er hjerteligt velkomne i København, hvis de vil nyde byen som turister eller skal arbejde i byen. Men det er svært at holde ud, at nogle i så stort omfang misbruger gæstfrihed og kommer her for at begå kriminalitet, siger han til avisen.

Københavns Kommune vil nu se på, om der kan gøres noget ved de mange udlændinge, der sover på gaderne i byen. Mange af dem kommer hertil uden indtægter og "ender med at platte sig frem", siger Frank Jensen. 

I Folketinget bebuder regeringspartiet Venstre, at der skal laves en indsats for at nedbringe andelen af udenlandske statsborgere, der er kriminelle. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik