Tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub med ved EM

Tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub er med ved EM i Skotland.

Når EM på langbane bliver skudt i gang på fredag den 3. august i Glasgow i Skotland, er der tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub (HSK) med.

To af svømmerne, Maria Grandt og Anna Wermuth, stiller op for Danmark, og Alvi Hjelm stiller op for Færøerne. Herudover er klubbens cheftræner, Olaf Wildeboer, udtaget som træner for Danmark også.

En markant repræsentation som Hovedstadens Svømmeklub er stolte af, lyder det i en pressemeddelelse.

Så gode er deres chancer

Cheftræner Olaf Wildeboer er meget tilfreds med forberedelserne, som er foregået på hjemmebanen på Bellahøj Svømmestadion og i Sverige. Forventningen er, at det bliver svært for HSK-erne er kvalificere sig til semifinalerne (blandt de 16. bedste, red.).

- Anna Wermuth har en chance i 200 m bryst, hvorimod Maria Grandts hovedløb i 1500 m fri er lidt speciel, fordi der ikke svømmes semifinaler i løb, der er længere end 400 m. Men kampen går for alle tre svømmere mod uret, forbedre placeringer i forhold til startlisterne og dermed efter at svømme deres bedste tider, siger svømmeklubbens direktør Lars Sørensen i pressemeddelelsen.

Hvornår svømmes der indledende og finaler?

Indledende afsnit 3. – 6. august: 10.30 (dansk tid).
Indledende afsnit 7. – 9. august: 10.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 3. – 6. august: 18.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 7. – 8. august: 17.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 9. august: 17.45 (dansk tid).

Tidsforskellen til Glasgow er én time.

Stævnet løber fra fredag 3. august til torsdag 9. august. Hovedstadens Svømmeklub har samlet en oversigt over, hvilke løb hovedstadssvømmerne skal deltage i. Der kan sagtens ske ændringer undervejs. En stjernemarkering betyder, at det er løb, som svømmerne er kvalificeret i og som de har 100 procent fokus på. Øvrige løb bruges på forskellig vis til for eksempel at forberede et kvalificeret løb eller til at få international erfaring på højt niveau.

Disse løb deltager HSK'erne i:

Fredag, 3. august
Alvi, 400 m fri
Maria, 800 m fri
 
Lørdag, 4. august
Anna, 100 m bryst
 
Søndag, 5. august
Alvi, 200 m medley
Maria, 200 m fri
 
Mandag, 6. august
Anna, 200 m bryst *
Maria, 1500 m fri *
 
Tirsdag, 7. august
Maria, 4 x 200 m fri holdkap
 
Onsdag, 8. august
Anna, 50 m bryst
 
Torsdag, 9. august
Alvi, 400 m medley *
Maria, 400 m fri

Der kan sagtens ske ændringer undervejs. *En stjernemarkering betyder, at det er løb, som svømmerne er kvalificeret i og som de har 100 procent fokus på. Øvrige løb bruges på forskellig vis til for eksempel at forberede et kvalificeret løb eller til at få international erfaring på højt niveau.

Læs også meget mere om EM 2018 på den officielle EM-side her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik