Tre sigtet for at mishandle hest

Nordsjællands Politi sigter nu tre personer for grov mishandling af en tre år gammel shetlandspony.

I følge sigtelsen skamferede de eller medvirkede til at skamfere hesten med kniv på stranden i Tisvildeleje lørdag aften.

Hesten fik blandt andet skåret bugen op, så dens indvolde faldt ud, lige som dens hoved blev skåret af. Hovedet blev først fundet dagen efter i en sommerhushave ud for det sted, hvor hesten er dræbt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På baggrund af afhøringer af vidner, der havde set den pågældende hest i live i dagene op til lørdag aften, hvor dens krop blev fundet på stranden, kunne politiet i går identificere de involverede personer. Sommerhuset, hvor hestens hoved blev fundet i haven, tilhører kogekonen og forfatteren Camilla Plum.

- Jeg ønsker kun at sige, at det er min hest. Jeg kontaktede selv politiet søndag morgen for at efterlyse min hest, som jeg ellers havde haft gående ved mit sommerhus i cirka 10 dage. Hvad der er sket med den, vil jeg overlade til politiet at finde ud af, siger Camilla Plum.

Politikommissær Henrik Seier ønsker ikke at udtale sig yderligere om, hvem de sigtede er, og hvordan deres tilknytning til hesten og findestedet er.

De tre personer sigtes efter paragraf 28 i dyreværnsloven. Den siger blandt andet, at »den som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil ét år. Har forholdet haft karakter af mishandling, er straffen fængsel indtil ét år....«

- En dyrlægerapport siger, at hesten har været udsat for grov mishandling, siger Henrik Seier.

Han oplyser desuden, at dyreværnsloven ikke åbner mulighed for, at sigtede personer i denne type sager kan anholdes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik