Tre piger fængslet for overfald

Tre piger varetægtsfængsles i tre uger for groft overfald på 17-årig pige fra Brøndby. Politiet søger vidner.

Tre piger på 15 år er blevet varetægtsfængslet for at have udsat en 17-årig pige fra Brøndby Strand for vold, trusler og blufærdighedskrænkelse natten til tirsdag ved Karlslunde Sø.

Læs også: Pigevold: Brændt med cigaretter og afklædt

Retten i Roskilde fængslede dem onsdag formiddag indtil den 27. september 2012.

- Alle tre piger placeres på en institution i tre uger, fordi deres gerning er af særlig grov karakter, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Lene Madsen.

Pigerne havde aftalt at mødes med den 17-årig pige, og sammen var de gået ned til søen.

Her var de kommet i et skænderi, som resulterede i, at den 17-årige pige blandt andet blev sparket på kroppen og i hovedet, brændt med cigaret og lighter, truet og fik revet sit tøj af.

Efter overfaldet lykkedes det pigen at komme hjem, men hjemturen foregik under særdeles ydmygende forhold.

- Hun har fået en trøje af en, der kom forbi, og er faktisk kørt nøgen hjem med toget. Så det er en meget alvorlig sag, fortæller efterforskningsleder Kim Lech.

Pigevold er anderledes end drengevold

Flere tilfælde viser, at piger gør mere ud af at ydmyge deres ofre, end dreng, der bare sparker og slår.

- Volden er en helt anden type hos piger, som ofte bruger mere personlig og følelsesladet vold, har Marianne Vinther Nielsen, konsulent i SPUK (Socialt og Pædagogisk Udviklings- og Kursuscenter) tidligere udtalt til Ritzau. Hun har påpeget, at piger har en tendens til at udøve vold, der er mere personligt krænkende.

Socialrådgiver Gyda Heding, der til daglig arbejder med udsatte piger i Pigegruppen, har tidligere sagt til Ritzau, at pigevold er mere relationsbetinget, og at de er langt mere udspekuleret end drenge.

Politiet kan i øjeblikket ikke komme med yderligere oplysninger om, hvorfor pigerne overfaldt den 17-årige pige, da grundlovsforhøret er blevet afholdt for lukkede døre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik