Tre millioner kroner skal forebygge hjemløshed blandt unge

I Køge Kommune har man fået bevilget knap tre millioner kroner til at gennemføre et projekt, der med særligt fokus på unge skal forebygge hjemløshed.

"Housing First" er navnet på et nyt projekt i Køge, der skal omlægge kommunes nuværende hjemløse-indsats.

Som navnet antyder, er projektets hovedfokus at skaffe en bolig til de borgere, der mangler tag over hovedet - og med en bevilling på tre millioner kroner fra Socialstyrelsen bliver det projekt nemmere i fremtiden.

quote Der er ikke nogen unge i Køge Kommune, der skal bo på gaden eller være i risiko for at stå uden tag over hovedet.

Marie Stærke, Køges borgmester, soc.dem.

- Der er ikke nogen unge i Køge Kommune, der skal bo på gaden eller være i risiko for at stå uden tag over hovedet. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan starte det her projekt op, der kan støtte dem, der ønsker det, siger kommunens borgmester, socialdemokraten Marie Stærke.

Kommunens egen kortlægning viser, at der vil være minimum 300 Køge-borgere, som på et tidspunkt i løbet af et år vil stå i en situation, hvor de oplever boligløshed.

På bare to år er antallet af unge mellem 18 og 29 år, der oplever hjemløshed, steget til over det dobbelte på landsplan.

Projekt skal forebygge hjemløshed

Derfor er projektet "Housing First" målrettet de unge borgere i kommunen for at forebygge den stigende hjemløshed.

quote Det er ikke kun for at give dem et trygt sted at bo, men også for at tilbyde den ro, der er brug for, så der er bedre muligheder for også at fastholde en uddannelse eller et job

Marie Stærke, Køges borgmester, soc.dem.

- Det er ikke kun for at give dem et trygt sted at bo, men også for at tilbyde den ro, der er brug for, så der er bedre muligheder for også at fastholde en uddannelse eller et job, siger borgmester Marie Stærke. 

Housing First er et projekt, der skal foregå i tæt samarbejde med civilsamfundet såsom boligselskaber, forsorgshjem, uddannelsesinstitutioner og det lokale erhvervsliv.

Projektet er sat til at løbe frem til den 31. december 2021.

- Det, at vi nu får den her sum penge over de næste tre år, gør, at vi rent faktisk kan gøre noget, og rent faktisk blive klogere på, hvordan vi bedst muligt hjælper de her unge mennesker, siger Lissie Kirk fra Socialdemokratiet, der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge.

Socialstyrelsen har netop bevilget pengene på nøjagtigt 2.835.267 kroner til Køge Kommune.

Beløbet betyder, at kommunen nu kan igangsætte en mere forebyggende og helhedsorienteret indsats overfor unge, der er ramt af hjemløshed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere