Tre måneders togbus for pendlere: Nu samles de i Facebook-gruppe

Til sommer stopper togene med at køre på Frederikssundbanen grundet sporarbejde. Nu står pendlerne sammen i en Facebook-gruppe.

Pendlerne mellem Valby og Frederikssund gruer for en kommende tre måneders lukning af strækningen, hvor man i stedet må med togbus.

Derfor har en gruppe frivillige pendlere lavet en Facebook-gruppe, der skal holde pendlerne opdateret om alt, hvad der har med den kommende sporluking at gøre.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

- Der skal være togstop, og alle passagererne vil gerne have vished om, hvornår kører toget, hvornår kører det ikke, hvilke busser skal vi tage, hvilke busser skal vi ikke tage. De kan spørge om alle de ting på vores Facebook-gruppe. Kan vi ikke svare på spørgsmålet, så sender vi spørgsmålene videre til vores gode venner i Movia og DSB, siger James Jensen, pendlertalsmand for Frederikssundsbanen til TV 2 Lorry. 

En Facebook-gruppe til fremtiden

Han forestiller sig, at Facebook-gruppen i fremtiden skal bruges som et samlingssted for pendlerne på strækningen.

- Det bliver en side fremadrettet, hvor vi kan få at vide, hvis der sker et eller andet. Det er jo fremtiden. Jeg regner med, at vi ryger op på et par tusind følgere, når vi først kommer i gang, siger han.

Lige nu følger godt 500 mennesker siden. Til sammenligning har Pendlerklubben Kystbanen 2.174 følgere på deres Facebook-side.

James Jensen vil lige huske de kommende pendlere på én ting, inden togene stopper med at køre:

- Husk nu at stille uret en halv time før, når I skal med bussen, siger han.

Sporarbejdet kommer til at foregå henover sommeren, og indtil nu har gruppen allerede holdt møder med DSB og Banedanmark for at imødekomme de mange spørgsmål om projektet.

Pendlersamarbejdet på Frederikssundbanen har eksisteret siden 1999, og man holder to møde årligt for medlemmerne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik