Tre måneder uden S-tog: I de her perioder er der spærret

En omfattende renovering gør, at rejsende mellem Valby og Frederikssund næste år må undvære S-tog i sammenlagt næsten fire måneder. Se her hvornår.

På Frederikssund Station er der denne eftermiddag mange passagerer, som ikke forstår den kommende store og mere end tre måneder lange renovering.

- Jeg synes ikke, det lyder særlig godt planlagt og hensigtsmæssigt i forhold til, at vi er en masse mennesker, som tager det tog hver dag og skal på arbejde, siger Dorte Jørgensen, som netop er stået af S-toget, til TV 2 Lorry.

Og der er tale om en lang periode, som byen næste år helt må undvære S-tog. 23 dage i løbet af foråret og og hele tolv uger fra juni til august er der spærret for al S-togstrafik mellem Valby og Frederikssund. Hovedparten af arbejdet i foråret er dog lagt i forbindelse med helligdage

I følge Banedanmark er der tale om et omfattende og tvingende nødvendigt fornyelses- og vedligeholdelsesarbejde.

- Skinnenettet er faktisk så slidt, at vi vurderer, at til næste år skal vi have udskiftet det, for at det kan køre stabilt i mange år fremadrettet. Arbejdet omfatter udskiftning af spor, skinner, sveller, underballast, køreledningsmaster, renovering af perroner og ni broer. Foruden en masse andre ting, når vi alligevel arbejder på strækningen, siger Steen Neuchs Vedel, Anlægsdirektør i Banedanmark, til TV 2 Lorry.

Borgmesteren bakker 100% op

Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) er klar over udfordringen for de tusindsvis af pendlere på strækningen. Men ellers har han ikke de store indvendinger ved sporarbejdet.

- Der bliver da en hel bunke mennesker, som får deres hverdag besværliggjort af det her sporarbejde. Men de må tage det sure med det søde, siger John Schmidt Andersen, som fuldt ud forstår Banedanmarks dispositioner:

Borgmesteren forstår Banedanmarks dispositioner og bakker 100 procent op om dem.

- Det er sådan lidt pest eller kolera. Man vil gerne have udbedret forbindelsen, men ønsker ikke at få generet pendlerne særligt meget. men det kan man ikke undgå i det her tilfælde, siger John Schmidt Andersen.

To millioner rejsende bliver berørt

DSB vurderer, at mere end to millioner rejsende bliver berørt i perioden. Sammen med pendlerne skal DSB nu i gang med at planlægge erstatningskørsel i form af busser.

- Det vil selvfølgelig være sådan, at man får længere rejsetid. Men vi vil skabe nogle direkte forbindelser, så der vil være bussystemer, der både kører direkte fra A til B, og så vil der være nogle busser, som stopper undervejs på mindre stationer, siger informationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til TV 2 Lorry.

På trods af de mange indvendinger hos de rejsende, så er der også en vis forståelse at spore hos enkelte af pendlerne på Frederikssund Station denne eftermiddag.

- Jeg synes, det bliver besværligt, men min verden går jo ikke under af den grund. Sådan har jeg det. Der er visse ting, man må gøre, som man må affinde sig med. Og tre måneder er da til at leve med. Men det er træls, siger Pia Skriver fra Frederikssund, til TV 2 Lorry.

Disse tidspunkter arbejder Banedanmark på strækningen i 2018

Totalspærring af begge spor mellem Valby og Frederikssund:

Påsken: 28. marts - 3. april.
Store Bededag: 26. april - 30. april
Kristi Himmelfart: 9. maj - 14. maj
Pinsen: 18. maj - 22. maj

Derudover vil der være sommerlukning i 12 uger mellem den 1. juni og den 25. august.

Lange natspærringer og supplerende spærringer af begge spor Valby-Frederikssund 2018:

Uge 42: 12. oktober - 22. oktober.

Kilde: Banedanmark

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik