Tre måneder siden: Stor uvished om terrormistænkt flugtfange

For mere end tre måneder siden flygtede en fange fra Vestre Fængsel. Manden var terrormistænkt i Italien og noget tyder på, at han stadig er på fri fod.

Den 1. august lykkedes det for en på det tidspunkt 46-årig mand at flygte fra Vestre Fængsel.

Flugten blev mulig, da manden byttede identitet med en af sine besøgende gæster, som i stedet lod sig føre tilbage til cellen, mens den 46-årige indsatte frit kunne forlade fængslet.

quote Der foregår stadig en efterforskning af sagen og af hensyn til efterforskningen, kan vi ikke kommentere sagen yderligere.

Riad Tolba, Presseansvarlig, Københavns Politi

Efterfølgende afspærrede Københavns Politi Hovedbanegården i et par timer til stor gene for de mange tusindede togrejsende - men uden held til at få lokaliseret den efterlyste flugtfange.

Siden da er der intet nyt kommet i sagen, og politiet har intet meldt ud om, hvorvidt manden er fundet - eller om han stadig er på fri fod i Danmark.

- Der foregår stadig en efterforskning af sagen og af hensyn til efterforskningen, kan vi ikke kommentere sagen yderligere, oplyser presseansvarlig hos Københavns Politi Riad Tolba til TV 2 Lorry.

- Vi har ikke noget nyt at berette om, siger han.

Indslag fra 1. august: Københavns Politi jagter en flugtfange, som er på fri fod. Det har medført, at politiet midlertidigt har lukket Københavns Hovedbanegård.

Efter den noget uheldige episode, hvor det lykkedes den 46-årige terrormistænkte at flygte fra Vestre Fængsel, har justitsminister Søren Pape Poulsen krævet at få en redegørelse fra forløbet hos de forskellige involverede myndigheder.

Og selv om der nu er gået tre måneder, er det fortsat uvist, hvad der er gået galt - og hvad, der er blevet af den terrormistænkte flugtfange.

Udover Kriminalforsorgen, som styrer driften i fængslerne, har også politiet en rolle at spille i sagen, da man her burde have været ekstra opmærksomme på en øget sikkerhed omkring den terrormistænkte mand, da han blev varetægtsfængslet.

Byttede identitet og slap ud

Dagen, hvor flugten fandt sted, havde den terrormistænkte besøg af nogle bekendte fra Sverige.

Her lod den ene som om, han var den 46-årige indsatte, da besøgstimen var slut.

Det blev dog først opdaget, da den "falske indsatte" var helt tilbage ved sin celle. I mellemtiden var den rigtige indsatte nået helt ud af Vestre Fængsel, der er som landets største arresthus.

Hos Justitsministeriet oplyser presse- og kommunikationsrådgiver Daniel Durst-Andersen, at redegørelsen over forløbet endnu ikke er modtaget, men at den forventes at ligge klar til ministeren i midten af november måned.

Hos Kriminalforsorgen ønsker man ikke at kommentere på, hvor langt man er i arbejdet med redegørelsen, da den skal udformes i samarbejde med de andre involverede instanser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik