Tre måneder efter drab på 16-årige Servet: Intet gennembrud

Københavns Politi har endnu ikke fået et gennembrud i sagen om drabet på den 16-årige Servet Abdija.

Kort efter klokken 21.00 den 16. oktober 2017 blev den 16-årige Servet Abdija dræbt.

quote De unge mennesker har en mistankte, og rygterne spredes hurtigt blandt dem.

Hans Erik Raben, politikommisær ved Københavns Politi

Det er tre måneder siden, at drabet rystede Danmark, men der har længe været stille fra politiet. Stilheden er der en grund til, for man har endnu ikke fundet de formodede gerningsmænd. 

- Vi arbejder på fuld tryk, men vi har endnu ikke noget gennembrud. Der er kommet nogle nye ting nu her, men det holder vi for os selv, siger politikommisær Hans Erik Raben, der leder efterforskningen. 

Man har fået omkring 175 henvendelser fra borgere med informationer om mordet. Desværre har det ikke ledt til noget. Politiet har tidligere meldt ud, at man mente, at nogle unge mennesker sad inde med vigtig information i forhold til drabet. Den melding er nu mere generel-

- Der sidder nogen, der har noget viden, som vi ikke har. Hvis man ligger inde med det, så kontakt politiet, opfordrer Hans Erik Raben.

Rygter blandt de unge

Servet Abdija var en ung fyr, der gik i folkeskole, skulle i gymnasiet og drømte om at blive politimand. Han blev af venner beskrevet som en humørbombe og en glædesspreder. 

Politiet har offentliggjort denne video af Servet Abdija, der er optaget på Tagensbo Skole i København NV på gerningsdagen omkring klokken 16.08. Politiets håb var, at vidner ville huske, at de havde set Servet Abdija, når de så hans påklædning.

Ved mindehøjtideligehederne efter Servets død, er det tydeligt, at hans venner er meget påvirkede. Politiet er også opmærksomme på, at snakken går.

- De unge mennesker har en mistankte, og rygterne spredes hurtigt blandt dem. Men så længe vi ikke har klarlagt et motiv, så arbejder vi stadig i mange forskellige retninger, siger Hans Erik Raben.

Han står ved, at drabet på Servet Abdija ikke har noget at gøre med den bandekonflikt, der har verseret på Nørrebro siden sommer, hvor banderne Loyal To Familia og Brothas har bekæmpet hinanden. 

- Og vi har ingen indikation om, at han var en del af en bande, siger Hans Erik Raben. 

Et langt sejt træk

Lige nu bruger politiet mange ressourcer på at gennemgå data fra computere, sociale medier og telefondata.

- Der er rigtig meget data, vi skal igennem og sammenholde med efterforskningsmaterialet. Vi er ikke igennem det hele - langt, langt, langt fra. Det bliver et langt sejt træk, siger han.

- Er I forhåbningsfulde?

- Det er vi altid. Det skal vi være, ellers kan man ikke have det her job. Vi arbejder fortræstningsfuldt videre, men vi har stadig brug for hjælp fra folk, der har konkret information, siger Hans Erik Raben.

Har du informationer om mordet på Servet Abdija, så kontakt Københavns Politi på 114. 

Det skete der på dagen

  • Servet Abdija brugte eftermiddagen den 16. oktober med tre kammerater, hvor de spillede fodbold på Tagensbo Skole på Magistervej i København NV.
  • Klokken 20.15-20.30: Vidner har set to maskerede mænd stå i budskadset ved fodboldbanen ved Haraldsgården.
  • Klokken 21.00: Servet Abdija går ad Haraldsgade mod sin bopæl. I krydset ved Haraldsgade og Ragnhildsgade møder han nogle venner, som han hilser på.
  • Kort efter klokken 21.00: To til tre sortklædte mænd løber ad stisystemet ud for Ragnhildgade nummer 18, 20 og 22. Derefter høres der flere knald.
  • Klokken 21.05: Servet Abdija dræbes af seks skud.
  • Efter drabet ser vidner tre sortklædte og maskerede mænd flygte fra gerningsstedet. De løber mod Lersø Parkallé, og videre over på den modsatte side af lokalkørebanen, hvor de sætter ind i en mørk mellemklasse bil, der herefter kører hurtigt fra stedet.
Kilde: Københavns Politi
Loading...

Loading...

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik