Tre lokaludvalg siger nej til Formel 1: Vi er hjemsøgt af events

Nu går tre lokaludvalg sammen for at sætte en stopper for Formel 1 i København.

De kan holde Formel 1 i Herning, kan de. Men ikke i København.

Sådan lyder det fra tre lokaludvalg, der nu er gået sammen om at sætte en stopper for de kræfter, der forsøger at hive det enorme event til København i 2020.

Den indtil videre planlagte bane går igennem både Indre By, Amager og Christianshavn, men naboerne er ikke vilde med det enorme event.

- Der er mange, der bor her, der er trætte af, at det hele tiden er spærret af, lyder det fra Erling Ekegren, Christianshavns Lokaludvalg. 

- Indre By er hjemsøgt af arrangementer. Der er event og event og event, siger Gunna Starck fra Indre By Lokaludvalg.

- Vi er forbundet med Sjælland af nogle ret centrale broer, Knippelsbro og Langebro. Og hvis man spærrer dem af den weekenden og ugen op til, så bliver det utrolig svært for vores borgere at komme til Sjælland og den anden vej rundt, siger André Just Vedgren, Amager Vest Lokaludvalg.

Formel 1 er varm på København

Der er endnu intet, der er sikkert, men den tidligere minister Helge Sander, der står i spidsen for initiativgruppen om Formel 1 til København, har fået meget positive tilbagemeldinger fra ejerne af Formel 1.

I foråret skal borgerrepræsentationen i København tage stilling til projektet. 

Derfor har lokaludvalgene sammen sendt en skrivelse til politikerne med deres bekymringer, som foruden de trafikale udfordringer også går på byens grønne image.

Er det ikke et vilkår, man må acceptere, at man engang imellem må gå på kompromis for at få nogle events, som mange mennesker kan få glæde af, når man vælger at bo så centralt?

- Nej, jeg tror hellere turister vil se en hyggelig by for børn, og folk, der køber ind og lever og bor her - og se på danskerne. Alt det andet kan de tage til London og Berlin og se, siger Gunna Starck. 

En fjerdel af banen passerer lejligheder

Ifølge initiativgruppen bag Formel 1-planerne har man lagt ruten, så kun 25 procent passerer forbi beboelse, ligesom man vil forsøge at begrænse, hvor længe der skal lukkes ned for trafikken på banen i den uges tid, arrangementet vil foregå.

- Man lukker med sikkerhedshegn og betonvægge op til træning, qualify eller løbet. Og når det er slut, åbner man igen, så der er normal trafik, siger Helge Sander.

Her kan du selv "køre" den planlagte Formel 1-rute:

 

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, DF, bakker op om at afsøge mulighederne for at få formel 1 til København. Han vil på baggrund af lokaludvalgenes henvendelse tage en dialog med dem, inden han tager stilling til formel 1-grandprixet.

- Jeg kan godt forstå, at nogle synes, at de mange arrangementer måske er lige rigeligt. Men det er også en del af det, der gør, at det er spændende at bo i København. Og derfor er det en balancegang, og man er nødt til at tale om tingene, siger borgmesteren. 

Ejerne af Formel 1 skal have besked senest til sommer, om København ønsker at få et grandprix til byen i 2020.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik