Tre kvindedrabssager åbnes med nye dna-spor

Ny teknik giver politiet nye dna-spor at gå efter. Derfor genåbner Københavns Politi nu tre gamle drabssager.

Takket være ny teknologi er det lykkedes politiets eksperter at opdage dna-profiler på formodede gerningsmænd i tre sager om uopklarede kvindedrab.

Politiet har endevendt 18 uopklarede drabssager, og foreløbig er seks af dem undersøgt af retsgenetikerne. I tre af dem har der været gennembrud, oplyser TV 2's kriminalmagasin Station 2.

To af sagerne er fra 1990, nemlig drabet på den 23-årige prostituerede Hanne With på Nørrebro i København nytårsnat og drabet på den 18-årige gymnasieelev Anne Stine Geisler i Teglgårdsstræde i det indre København under pinsekarnevallet.

Det tredje drab er fra 1985, hvor den 80-årige Erna Jensine Østergaard Larsen blev fundet dræbt i sit hjem i Københavns nordvestkvarter.

I disse tre sager er der nu fundet dna på effekter på gerningsstedet, og politiet står nu med dna-profiler på tre mulige gerningsmænd i de tre uopklarede drabssager og dermed med fornyet håb om, at gerningsmændene stadig kan stilles til regnskab.

For Københavns Politi er den nye udvikling i de tre drabssager en bekræftelse af, at det har været værd at kaste ressourcer ind i selv gamle sager. Men det er et kapløb med tiden.

- Hvis vi skal have fat på de her gerningsmænd, så skal det være, mens de stadig er i live, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Station 2.

- Vi ved jo ikke, hvem der er i den anden ende af de her profiler. Der er jo en reel risiko for, at gerningsmanden er død, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik