Tre københavnere i finalen om at blive årets bedste kok

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2018 er fundet. Hovedstaden har repræsentanter med i begge finaler.

Tre kokke og to tjenere fra København er blandt finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2018. 

Søndag klarede tre kokke fra hovedstaden skærene, da 15 finalister blev skåret ned til 10. Det var Kasper Correll Larsen, Restaurant Uformel, Marc Foged Stockmarr, God Smag og Nikolaj Schmidt Skadborg fra Det Danske Kokkelandshold.

Det skriver Horesta i en pressemeddelelse.

På fire timer skulle kokkene lave en forret og en hovedret ud fra en råvarekurv, de fik udleveret. De skulle lave en kold forret med dansk kronhjort og en hovedret med stegt skærising og hummer.

Finalister: Årets Kok 2018

Christopher M. Kristensen, Strandgården Badehotel, Læsø
Dennis Boe Carlsen, Brøndums Hotel, Skagen
Dennis Drejer Birch, Restaurant Mejeriet, Mårslet
Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette, Vordingborg
Kasper Correll Larsen, Restaurant Uformel, København
Kristoffer Ringsing, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Marc Foged Stockmarr, God Smag, København
Michael Tønner Stokholm, Nordisk Spisehus, Aarhus
Morten Kjer, Varna Palæet, Aarhus
Nikolaj Schmidt Skadborg, Det Danske Kokkelandshold, København

 

Læs også Madmekka åbner uofficielt i dag: Se det nye Tivoli Hjørnet her

Fra 14 til fem

Mens kokkene var i køkkenet, skulle 14 semifinalister i tjenerkonkurrencen dyste om fem pladser i finalen. 

Tjenerne skulle bevise deres talenter i flambering, tranchering, teori, mixologi, sætte vine til menuer, vinidentifikation og servietfoldning.

Her klarede to tjenere fra København sig videre. Det var Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B og
Nicolai Martens, Restaurant Kong Hans Kælder.

Finalisterne skal dyste om titlerne under FoodExpro-messen i Herning næste år.

Finalister: Årets tjener 2018

Karina Grand Kannegaard, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Kim Thygesen, KöD, Aarhus
Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B, København
Nicolai Martens, Restaurant Kong Hans Kælder, København
Simon Bjerre-Pedersen, Restaurant Tabu, Aalborg

Årets Kok og Årets Tjener bliver arrangeret i et samarbejde mellem HORESTA og 3F. 

Finalen bliver afholdt d. 18. marts 2018.

Læs også Lokal tomat eller vin: Nyt madkoncept mindsker madspild