Tre et halvt års fængsel til Kurt Thorsen

Landsret nedsætter straffen til storentreprenøren, der dømmes for skattefusk for 3,5 millioner kroner.

Den kendte entreprenør Kurt Thorsen er blevet idømt ubetinget fængsel i tre år og seks måneder i en skattesag i Østre Landsret.

Dommen på fem års fængsel fra Københavns Byret er dermed blevet lempet.

Anklagen drejede sig om, at han skulle have snydt statskassen for knap 5,9 millioner kroner, men beløbet er blevet nedsat til 3,5 millioner kroner af landsretten. Nogle af udgifterne til Thorsens såkaldte releaseparty efter løsladelsen i PFA-sagen og til nogle rejser kan betragtes som repræsentation, mener landsretten.

Hovedpersonen var ikke til stede i retten

En stor del af straffen er reststraf fra netop PFA-dommen, hvor Thorsen blev prøveløsladt efter at have afsonet kun halvdelen af straffen på seks år.

Byretten mente, at reststraffen udgjorde tre år, men man glemte at godskrive den tid, Thorsen udførte samfundstjeneste på Københavns Rådhus. Derfor er reststraffen reduceret til to års fængsel.

Hovedpersonen var ikke selv til stede ved domsafsigelsen i landsretten. Og anklageren har heller ikke begæret ham varetægtsfængslet.

Da han i september sidste år blev dømt i byretten, var han meget skuffet.

- Jeg synes, det er meget uretfærdigt. Det er mig helt uforståeligt, at de kan komme frem til det resultat, sagde han dengang.

Retssagen har haft en bøvlet rundtur i retssystemet. Tidligere vurderede landsretten nemlig, at en domsmand i byretten var inhabil, og at sagen derfor skulle starte forfra. Men Højesteret fastslog senere, at der ikke var noget problem.

Tillægsbøde på 3, 5 millioner kr.

Ud over opholdet bag tremmer er Kurt Thorsen idømt en tillægsbøde på 3,5 millioner kroner.

Over for dommerne har entreprenøren hævdet, at en stribe hævninger på firmaet Njalsgade K/S's konto reelt var lån og ikke var en indtægt. Men det er en "efterrationalisering og uden hold i realiteterne," skriver landsretten i dommen.

Under afsoningen i PFA-sagen blev han udsat for et voldsomt overfald af to medfanger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik