Tre dødsfald kædes sammen med 1813

De lange ventetider på at få hjælp gennem akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden har muligvis kostet to personer livet. En tredje person kan være død efter en såkaldt utilsigtet hændelse med en kørende lægevagt.

Tre personer er afgået ved døden, efter de havde været i kontakt med 1813 - Region Hovedstadens nye akuttelefon. Det viser et notat udarbejdet af regionen på baggrund af et spørgsmål stillet af regionsrådspolitiker Finn Rudaisky (DF).

"Det er utroligt tragisk. Det fortæller mig, at det var en forkert beslutning man tog, da flertallet besluttede at fyre lægevagten," siger han.

Læs også: Årsag til dødsfald.....

Det drejer sig om to tilfælde, hvor borgere har rettet henvendelse til 1813, hvorefter de er afgået ved døden - en tragisk udgang, der "principielt ikke kan udelukkes, at ventetid på telefonisk kontakt til 1813 kan have været medvirkende til dødfaldene," som der står i notatet. Det tredje dødfald drejer sig om en ventetid på den kørende vagtlæge, der "principielt ikke kan udelukkes", har været medvirkende til dødsfaldet.

Dansk Folkeparti stemte sammen med de konservative imod forslaget om at nedlægge lægevagten til fordel for 1813-telefonen og hos de konservative er regionsrådsmedlem Mette Abildgaard også rystet:

"Vi har hele tiden sagt, at det ville give konsekvenser, at folk skulle vente i op til en time på at få hjælp. Det her er det søgelige bevis på, at vi havde ret. Det er dybt kritisabelt."

DF vil have lægerne tilbage til telefonerne

Begge partier vil arbejde endnu hårdere hen mod en løsning på de mange problemer, der har været med akuttelefonen. Dansk Folkeparti vil have lægerne tilbage til telefonerne:

"Det handler om at skabe den største sikkerhed for borgerne og det får man med kompetente læger ved telefonerne. Der skal ske noget nu - vi kan ikke bare fortsætte som om ingenting er hændt," siger Finn Rudaizky til TV2/Lorry.

Af notatet fra Region Hovedstaden fremgår det, at der har været 273 såkaldte utilsigtede hændelser, siden 1813 åbnede den 1. januar 2014.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik