Tre borgmestre vil mødes om sygehus

Borgmestrene fra Roskilde, Ringsted og Lejre Kommuner har aftalt, at de i nær fremtid vil mødes for at drøfte den fremtidige sygehusplan i Region Sjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mødet kommer i stand efter at Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen (V) på et borgermøde i Roskilde forleden pegede på, at Roskilde bør bakke op om et hovedsygehus i Ringsted, eftersom det vil sikre et akutsygehus i Roskilde.

Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) gør det klart, at der fra Roskildes side stadig satses på et hovedsygehus i Roskilde. Men han ser Ringstedløsningen som et muligt alternativ, hvis alt andet slår fejl.

Det samme ser han en tidligere henvendelse fra Næstveds borgmester Henning Jensen (S) som. Løsningerne med et hovedsygehus i enten Næstved eller Ringsted vil i givet fald sikre et akutsygehus i Roskilde.

For Poul Lindor Nielsen er skrækscenariet, at der placeres et hovedsygehus i Køge, da det vil reducere sygehuset i Roskilde til et nærsygehus.

Lejres borgmester Mette Touborg (SF) mener, at Lejre har interesse i, at der er en akutfunktion på sygehuset i Roskilde. Både hun og Poul Lindor Nielsen vil drøfte situationen med deres respektive kommunalbestyrelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere