Tre år efter knivdrab på Ringbo: Personalet tager flugten

Hver anden medarbejder er forsvundet på et år. Rapport: Behandlingens kvalitet er »bekymrende«.

Situationen på et af Københavns Kommunes socialpsykiatriske bosteder, hvor en ansat blev knivdræbt af en beboer for tre år siden, er trods politiske løfter om det modsatte ikke blevet meget bedre. 

Brande på værelserne, salg af stoffer, konflikter mellem beboerne og en for ringe behandlingsindsats, fremgår det af en rapport fra Socialtilsyn Hovedstaden om en afdeling på bostedet i Birkerød, der tidligere hed Ringbo. Det skriver Politiken mandag. 

Dertil kommer en enorm personaleflugt, hvor halvdelen af de ansatte er udskiftet på et år, og udbredt sygefravær, samtidig med at hele ledelsen er sivet væk siden 2014 og byttet ud med nye ansigter.

quote De beskriver, at der bliver tilkaldt politi en eller flere gange ugentligt, blandt andet i forbindelse med stofsalg, indlæggelser eller konflikter.

Fra rapporten fra Socialtilsyn Hovedstaden

Politisk løfte om flytning

Dengang var det politiske løfte, at hele bostedet med sine utidssvarende bygninger og tre afdelinger skulle rømmes og flyttes i løbet af et års tid, og de kaotiske problemer håndteres.

Socialtilsyn Hovedstaden finder efter et tilsynsbesøg i januar i år forholdene på den ene afdeling med cirka 40 beboere, hvor de mest misbrugende og ofte også udadreagerende psykisk syge bor, »bekymrende«.

- Personale og ledelse beskriver en hverdag, der er påvirket af mange konflikter mellem beboerne, de beskriver, at der bliver tilkaldt politi en eller flere gange ugentligt, blandt andet i forbindelse med stofsalg, indlæggelser eller konflikter mellem beboerne, skriver tilsynet ifølge Politiken.

Tilsynet: Det er alvorligt

Der har været flere brande på bostedet, og i et tilfælde er et beboerværelse udbrændt. De psykisk syge beboere – hvoraf mange er kriminelle og misbrugere – får ikke tilstrækkelig behandling. Det flyder med alkohol og stoffer, en del af beboerne har stofgæld, men misbrugsbehandling foregår faktisk slet ikke, erkender ledelsen selv ifølge Politiken.
Og beboerne selv? De siger, de føler sig usikre i dagligdagen.

Mie Andresen, chef for socialtilsynet, understreger over for Politiken, at tilsynets kritik er »alvorlig«, og at kvaliteten på bostedet vurderes at være "ganske lav".

- Vi følger situationen tæt, og vi skal nu tale med Københavns Kommune om, hvordan man kommer videre, siger hun til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik