Travleste april nogensinde for Københavns Lufthavn

Til trods for en nedgang på nogle af de mest populære ruter i påsken har April måned været den travleste nogensinde for lufthavnen i Kastrup.

Københavns Lufthavne, der i al væsentlighed er Kastrup, slog endnu en gang passagerrekord i april. Påsken fik dog de forretningsrejsende til at blive væk på nogle af de mest brugte ruter.

Det viser den seneste trafikstatistik fra selskabet bag lufthavne.

quote 2017 har budt på den travleste april i Københavns Lufthavns historie med i alt 2.419.452 rejsende. Samlet set 5,6 procent flere end i samme måned sidste år.

Københavns Lufthavn

- 2017 har budt på den travleste april i Københavns Lufthavns historie med i alt 2.419.452 rejsende. Samlet set 5,6 procent flere end i samme måned sidste år, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Påsken gjorde, at der ikke var lige så mange forretningsrejsende i april, som der plejer at være.

Det betød, at antallet af passagerer til lufthavnens mest søgte destination, London, faldt med 6,2 procent til 193.964 styk. Antallet af rejsende til Stockholm dykkede 14,7 procent, mens antallet af passagerer på indenrigsruter dykkede med 13,6 procent til 125.231.

Hvad der blev tabt på gyngerne, kom dog igen på karrusellerne i form af ferierejsende. De rejste endda længere, end de plejer at gøre.

Mængden af passagerer på internationale ruter steg med 17,1 procent til 263.696.

quote Det er blandt andet udtryk for, at flere danskere vælger at rejse langt. Selv på lidt kortere ferier, som påsken jo er.

Thomas Woldbye, Adminstrerende Direktør, Københavns Lufthavn

- Det er blandt andet udtryk for, at flere danskere vælger at rejse langt. Selv på lidt kortere ferier, som påsken jo er.

- Her er det blandt andre nyere ruter som SAS' til Miami og Boston og Norwegians sæsonrute til Oakland ved San Fransisco, der tegner sig for en god del af væksten, skriver administrerende direktør Thomas Woldbye i meddelelsen.

Mens påsken gav udsving i april, er retningen stadig stødt fremad for passagerantallet set for hele året.

Siden nytår er 8,7 millioner passagerer passeret igennem lufthavnen, et plus på 3,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Set siden nytår er de største ruter fortsat London, Oslo, Stockholm og Amsterdam.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik