Travle sygeplejersker når ikke at stoppe ved håndvasken

Arbejdspres på intensivafdelingen på Sjællands Universitetshospital Køge er gået ud over håndhygiejnen.

Ikke alene har de set sig nødsaget til at skruet op for den beroligende medicin til respiratorpatienter.

På grund af et ekstremt højt arbejdspres har sygeplejerskerne på intensivafdelingen på Sjællands Universitetshospital Køge også set set nødsaget til at gå på kompromis med håndhygiejnen.

Det skriver DR Sjælland.

- Det sker blandt andet, når sygeplejerskerne er nødt til at gå fra en isoleret patient til en patient, der ikke er isoleret, siger afdelingssygeplejerske på intensivafdelingen Rikke Hansen til DR Sjælland.

Det er en rapport fra Arbejdstilsynet,  der fortæller om bruddet hygiejneprincipperne blandt sygeplejerskerne på intensivafdelingen. Et brud, der altså skyldes travlhed hos personalet.

Ledende overlæge på intensivafdelingen i Køge Erland Pedersen bekræfter over for DR Sjælland, at det kan være nødvendigt at tilsidesætte håndhygiejnen, hvis det gælder patienternes sikkerhed.

Men en manglende hygiejne kan også være alvorlig for patienter på en intensiv afdeling, siger overlæge Ove Gaardboe fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed til DR Sjælland.

- Håndhygiejne er utrolig vigtig på alle afdelinger, men selvfølgelig allermest vigtig på operations- og intensivafdelinger, hvor der er mange muligheder for at få infektioner, siger han.

Intensivafdelingen har fået påbud om  at rette op på det ekstreme arbejdspres inden november. Og sygehusledelsen er igang med at løse problemerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik