Travl jul på akuttelefonen

Rigtig mange ringede, fordi de havde glemt at forny recepter

Mens de fleste af os andre hyggede os med julemad, dans om træet og gaver, så havde de travlt på Region Hovedstadens akuttelefon, 1813. For selv om det meste af landet holder fri, så holder folk ikke op med at blive syge, og i løbet af den 24/12 modtog akuttelefonen 3.433 opkald.

Det er en smule mindre end den foregående lørdag - men først på dagen oplevede akuttelefonen usædvanlig travlhed - og igen sidst på aftenen.

-Folk ringer om syge børn, om ondt i halsen, blærebetændelse og så videre. Men så var der faktisk også mange, der ringede, fordi de havde glemt at forny deres recepter. Det kan vi ikke hjælpe med,  med mindre det er livstruende, så derfor måtte vi henvise dem til akutmodtagelserne, siger enhedschef Karin Munch Ravn fra akuttelefonen.

Og dermed kommer hun også med det hjertesuk, at man husker at forny eventuelle recepter, inden en række helligdage - som for eksempel julens - står for døren.

I de travleste timer sad der 43 medarbejdere på akuttelefonen og modtog opkald. Medarbejderne er både læger og sygeplejersker.

Karin Munch Ravn tilføjer, at presset på akuttelefonen også var højt julemorgen.

Selv om de var på arbejde mens resten af landet fejrede jul, så var akuttelefonens medarbejderes vagt ikke helt julefri - der blev serveret and og ris a la mande - og fisk til dem, der ikke spiser and.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik