Transseksuelle rasende på politiet

Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle, Trans-Danmark, er fortsat rasende efter, at Midt- og Vestsjællands Politi i en døgnrapport latterligggjorde en kønskifteopereret kvinde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Latterliggørelsen fandt sted, efter at kvinden blev anholdt i Roskilde ved brug af peberspray. I døgnrapporten skrev politiet efterfølgende: "En ikke særlig feminin optræden, der måske hænger sammen med, at den 39-årige tidligere var en mand."
Trans-Danmark hilser det derfor velkomment, at Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen har rejst sagen i Folketinget. Her skal justitsminister Brian Mikkelsen (K) nu svare på, hvad han som vil minister vil gøre for, at en tilsvarende forhånelse ikke gentager sig.
Formand Karin Astrup fra Trans-Danmark forklarer til DAGBLADET Roskilde , at sagen fra Roskilde er medvirkende til, at transkønnede personer ikke tør stole på politiet og derfor vil være meget tilbageholdne med at anmelde eventuelle forbrydelser, som bliver begået mod dem.