Transseksuelle rasende på politiet

Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle, Trans-Danmark, er fortsat rasende efter, at Midt- og Vestsjællands Politi i en døgnrapport latterligggjorde en kønskifteopereret kvinde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Latterliggørelsen fandt sted, efter at kvinden blev anholdt i Roskilde ved brug af peberspray. I døgnrapporten skrev politiet efterfølgende: "En ikke særlig feminin optræden, der måske hænger sammen med, at den 39-årige tidligere var en mand."
Trans-Danmark hilser det derfor velkomment, at Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen har rejst sagen i Folketinget. Her skal justitsminister Brian Mikkelsen (K) nu svare på, hvad han som vil minister vil gøre for, at en tilsvarende forhånelse ikke gentager sig.
Formand Karin Astrup fra Trans-Danmark forklarer til DAGBLADET Roskilde , at sagen fra Roskilde er medvirkende til, at transkønnede personer ikke tør stole på politiet og derfor vil være meget tilbageholdne med at anmelde eventuelle forbrydelser, som bliver begået mod dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik