Transportminister skal svare på, om staten vil overtage Isterødvejen

Hørsholm og Hillerød Kommune kræver, at Isterødvejen overtages af staten, hvis der skal køre modulvogntog på strækningen. Nu skal transportministeren tage stilling til sagen.

Transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance skal nu tage stilling til, om Isterødvejen skal overtages af staten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vikarierende folketingsmedlem Kristian Hegaard fra Radikale har stillet ministeren et såkaldt §20-spørgsmål, hvor han beder ministeren forholde sig til ejerskabet.

Det sker efter, at Hørsholm og Hillerød Kommune har sagt ja til, at vejen kan benyttes til modulvogntog - dog betinget af, at staten overtager vejen. 

- Jeg synes, det er godt, at der er flere kommuner, der nu står sammen om at skabe en løsning. Jeg mener, man skal imødekomme det fælles fodslag, siger Kristian Hegaard til Frederiksborg Amts Avis.

Fredensborg skal finde løsning

Modulvogntog er en lastbil med flere vogne koblet sammen af to eller tre enheder. De må samlet veje op til 60 ton og være 25,25 meter.

I 2014 blev der givet tilladelse til, at modulvogntogene måtte køre igennem Fredensborg, men det skabte store protester, og derfor arbejder man nu på en alternativ rute.

Udspillet kræver, at Fredensborg forhandler en løsning på plads om Isterødvejen, der ejes af Fredensborg Kommune, Hillerød Kommune og Hørsholm Kommune.

Løsningen er klar

Modulvogntog kræver nogle helt specielle veje. Og den ombygning vil borgmestrene i Hørsholm og Hillerød Kommune gerne have staten til at betale for.

- Ministeren må glæde sig over det nordsjællandske samarbejde for at finde løsninger på spørgsmålet om modulvogntog. Det gør jeg i hvert fald. Jeg vil derfor spørge ministeren, om han agter at følge anmodningen om en statslig overtagelse af Isterødvejen, så sagen ikke trækkes i langdrag. Løsningen er klar. Lad os følge den, siger Kristian Hegaard til Frederiksborg Amts Avis.

Fakta om § 20-spørgsmål

Et folketingsmedlem kan stille spørgsmål direkte til en minister til skriftlig besvarelse og i sit eget navn. Disse spørgsmål kaldes § 20-spørgsmål, fordi de stilles i henhold til § 20 i Folketingets forretningsorden. Spørgsmålet kan være ledsaget af en begrundelse. § 20-spørgsmål skal angå ministerens holdning. Ministeren skal besvare § 20-spørgsmål inden for 6 hverdage. Ministerens svar på spørgsmål til skriftlig besvarelse sendes direkte til spørgeren, men offentliggøres også på folketinget.dk.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik