Trampede bevidstløs 40-årig i hovedet: Dømt til fængsel

Tre mænd skal i fængsel efter et grimt overfald mod en 40-årig mand på en bodega i Helsingør.

Mellem fire og syv måneder. Så længe skal tre mænd tilbringe bag tremmer, efter at de for fem uger siden udsatte en 40-årig mand for grov vold på en bodega i Helsingør. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Overfaldet fandt sted på Axelhus Bodega på Sudergade i Helsingør om aftenen den 23. januar. Her førte den 40-årige mand en kort samtale med en 30-årig mand, hvorefter der opstod tumult. Den 30-åriges ven, en 31-årig mand, blandede sig, og de slog begge på den 40-årige.

Slagene gjorde, at den 40-årige faldt til jorden og lå bevidstløs på gulvet. Det stoppede dog ikke de to mænd. I stedet begyndte de at sparke og trampe på den 40-årige, blandt andet i hovedet.

En 23-årig mand gjorde kortvarigt sine venner selskab og slog den sagesløse 40-årige en enkelt gang. Ellers stod han ved siden af uden at forsøge at stoppe volden, der først stoppede, da andre på bodegaen greb ind.

Den 40-årige mistede to tænder ved overfaldet og risikerer at miste flere tænder, fordi de er blevet løse efter overfaldet. Han havde efterfølgende smerter i overkroppen, ligesom hans næse var hævet på grund af blødninger i begge næsebor.

Politiet har i alt registreret ni forskellige skader på den 40-årige mand, der måtte indlægges til observation for hjernerystelse. 

- Vi ser mange voldssager i politiet, men det her var groft, og det er en skærpende omstændighed, at de har sparket til ham, mens han lå bevidstløs på gulvet, siger anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Hun oplyser, at det netop er det faktum, at mændene sparkede til manden, mens han lå forsvarsløs på gulvet, der gør, at de nu er blevet dømt efter den grove voldsbestemmelse, straffelovens paragraf 245. 

- Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt de tiltalte skyldige og var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om grov vold. Desuden er jeg tilfreds med, at den 23-årige blev dømt for medvirken ved ikke at gribe ind, men blot forholde sig passivt ved siden af, siger anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Alle tre mænd er tidligere straffet. Den 30-årige voldsmand kan nu se frem til yderligere syv måneder i fængsel. Den 31-årige har fået en dom på seks måneders fængsel, mens den 23-årige, der var mindst involveret i volden, skal fire måneder i fængsel.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik