Trainsurfer idømt samfundstjeneste

En tur over Øresund ovenpå et godstog førte torsdag til en dom på 30 timers samfundstjeneste.

En tur som såkaldt trainsurfer på et godstog over Øresund for knap tre år siden kostede torsdag en mand 30 timers samfundstjeneste i Østre Landsret, som dermed stadfæstede den dom, som Københavns Byret i december idømte den 39-årige mand.

Den 25. august 2009 bemærkede lokoføreren på et tog mod Sverige, at der sad en mand på et godstog den modsatte vej. Han kontaktede lokoføreren på godstoget, der stoppede toget på Peberholm midt ude i Øresund.

Ifølge lokoføreren stoppede han toget, fordi trainsurferen ville blive blæst af på grund af lufttrykket, når toget kørte ned i tunnellen.

Det, mente trainsurferen ikke,ille ske, for han havde hørt, at togene sætter farten ned, når de kører ind i tunnellen, forklarede han under sagen i byretten.

Den påstand blev dog afvist af lokomotivføreren. Han forklarede, at godstogene har så kort tid til at køre over Øresund, at man ikke har tid til at sætte farten ned.

Manden var tiltalt for forstyrrelse af jernbanedriften. Han erkendte, at han havde været på toget, men afviste, at det havde forstyrret jernbanedriften, mens anklageren påpegede, at togdriften blev indstillet i 20 minutter.

Anklagemyndigheden havde i øvrigt svært ved at finde frem til, hvilken straf manden burde have. Han er nemlig den første, der bliver dømt for forstyrrelse af jernbanedriften ved at trainsurfe.

I byretten krævede anklageren 14 dages ubetinget fængsel, men en enig domsmandsret idømte ham 14 dages fængsel, der blev gjort betinget mod, at han udfører 30 timers samfundstjeneste - en dom som Østre Landsret altså nu har stadfæstet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik