Trafikprop: Bilister risikerer at strande ved lufthavnen

Bilister fra Dragør er afhængige af Tårnby, Øresundsbroen og lufthavnens velvilje til at sørge for vejnettet.

På spidsen af Amager ligger Dragør - afskåret fra både fastlandet og hovedstaden af landingsbanerne i Københavns Lufthavn.

Kun to veje løber fra byen mod nord og indre København, men tit og ofte må bilisterne sidde i kø for at komme væk.

Stadig flere biler på vejene giver nemlig trafikale problemer på Kystvejen, der blev åbnet i 2003 netop for at beboerne i Dragør lettere kunne komme til Øresundsmotorvejen, fjerntogene og Metroen fra lufthavnen. 

Det fremgår af en rapport, som er lavet af Viatrafik for Københavns Lufthavne. 

Dragørs borgere sidder fast på øen

Heri oplyser man, at der i myldretrafikken om morgenen og eftermiddagen kører omkring 3.000 køretøjer på vejen, hvilket er en stigning indenfor de seneste år. 

Og derfor bør man komme til lommerne og gøre noget ved problemerne, mener Kenneth Gøtterup, der er gruppeformand for Konservative i Dragør Byråd. 

quote Det er ikke rimeligt, at borgerne skal bruge lang tid på at komme ud af deres egen by

Kenneth Gøtterup, gruppeformand, Konservative, Dragør Byråd

Han påpeger, at borgerne simpelthen risikerer at sidde fast på spidsen af øen:

- Det er ikke rimeligt, at borgerne skal bruge lang tid på at komme ud af deres egen by, siger han til TV 2 Lorry. 

- Langt størstedelen af alle mennesker herude pendler. Men problemet er, at man ikke tog højde for den trafikale udvikling og lufthavnens udvidelser allerede dengang man byggede Øresundsbroen eller åbnede Kystvejen. 

Dragørs bilister må enten køre af Englangsvejen eller Kystvejen, når de skal ud af byen.
Dragørs bilister må enten køre af Englangsvejen eller Kystvejen, når de skal ud af byen.
Foto: maps.google.dk

Politiker: Ingen hjælp fra Tårnby Kommune

Løsningen er at bygge et ekstra spor på Kystvejen og/eller udvide den rundkørsel, som forbinder Kystvejen, lufthavnen og Øresundsmotorvejen samt broen, mener Kenneth Gøtterup. 

Det scenarie er da også nævnt i rapporten fra Viatrafik, hvor man dog skriver, at en ombygning af rundkørslen blandt andet vanskeliggøres af et stort udluftningsanlæg fra jernbanen i midten. 

Og Dragørs borgere skal ikke forvente hjælp fra nabokommunen Tårnby, selvom rundkørslen og den nordlige del af Kystvejen løber her. I hvert fald ikke hvis det står til Elise Andersen (Soc.dem.), som er medlem af bygge- og ejendomsudvalget i Tårnby Kommune:

- Vores borgere kører jo ikke der, siger hun til TV 2 Lorry. 

Kommunal strid om finansiering

Der er ellers nedsat en arbejdsgruppe, der skal analysere de trafikale forhold, bestående af folk fra Tårnby Kommune, A/S Øresund, der driver og vedligeholder Øresundsmotorvejen, og Københavns Lufthavn. 

Man frygter nemlig at lufthavnens igangværende milliardudvidelse vil give ekstra pres på vejnettet fremover, og derfor mener Kenneth Gøtterup også, at det er helt rimeligt, hvis det er Tårnby Kommune, lufthavnen og A/S Øresund, der betaler for udvidelsen.

quote Det er ikke vores opgave at betale for nabokommunens veje. Det ville være forkert af os at bruge penge på en vej, som er anlagt forkert fra start af de andre

Kenneth Gøtterup, gruppeformand, Konservative, Dragør Byråd

Ville det ikke være rimeligt, at I i Dragør selv betalte en udvidelse af vejen, når det nu er jeres borgere, der er afhængige af den?
- Det er ikke vores opgave at betale for nabokommunens veje. Det ville være forkert af os at bruge penge på en vej, som er anlagt forkert fra start af de andre. Vi bruger ikke kommunale penge på at løse problemer i andre kommuner. 

Heller ikke når det nu er jer, som bruger vejen?
- Det er jo ikke kun os i Dragør, som benytter den her vej. Lufthavnen bruger den også til deres virksomheder og hovedport. Det ville være politisk og moralsk forkert, at vi skulle betale for de andre, siger han til TV 2 Lorry.

Alle biler, som kommer af Kystvejen fra Dragør, skal gennem denne rundkørsel, der forbinder lufthavnen, Øresundsbroen og Amager Strandvej. 
Alle biler, som kommer af Kystvejen fra Dragør, skal gennem denne rundkørsel, der forbinder lufthavnen, Øresundsbroen og Amager Strandvej. 
Foto: maps.google.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik