Trafikforbud skal stoppe hadforbrydelser i Indre By

Homoseksuelle, der færdes i København om natten, er udsat for så megen chikane, at kommunens beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), vil have spærret af for biltrafikken i Latinerkvarteret i de sene nattetimer torsdag, fredag og lørdag. Det skriver Politiken mandag.

Spyt, skældsord og folk, der fra hurtigt forbipasserende biler kaster ting ud ad vinduet er ifølge de homoseksuelle, der færdes i Indre By, blevet en almindelig del af nattelivet i København. Den stigende utryghed blandt homoseksuelle bakkes ifølge Politiken op af kommunens såkaldte tryghedsindeks, som viser, at netop Latinerkvarteret og området omkring er en af de bydele i København, hvor borgerne føler sig mest utrygge.

»Vi har fået bekræftet fra det homoseksuelle miljø, at der er et problem i det her område«, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

»Vi hører, at der her er et meget råt og meget utrygt nattemiljø med mange voldelige overfald«, siger integrationsborgmesteren, som nu har fremsat et forslag i Borgerrepræsentationen om at forbyde gennemkørslen af biler i området om natten og sikre mere belysning.

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT Danmark, hilser forslaget velkommen.

Anna Mee Allerlev afviser, at trafikforbuddet og den forbedrede belysning kun er symptombehandling.

»Der er tale om et forslag, som virker her og nu, men det skal ikke stå alene. Vi skal inddrage de homoseksuelles organisationer i arbejdet - især de unge, for det er ofte dem, der oplever de meget alvorlige hændelser«, siger hun til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik