Trafikale udfordringer: Syv demoer i København

LO har arrangeret demonstrationer og fakkeloptog i hele landet mod nedskæringer. I København vil der være flere aktioner og optog på vejene.

Under parolen 'Nej til milliard-store skattelettelser. Ja til velfærd' - går en række fagforbund og LO tirsdag eftermiddag på gaderne for at demonstrere.

Flere end 30 steder i Danmark afholdes der manifestationer, demonstrationer og fakkeltog. Arrangørerne bag er en række fagforbund, LO i storbyerne og FTFs regioner. 

quote  - Vi forventer mange mennesker på gaderne, og det giver selvfølgelig nogle trafikale udfordringer

Vagtchef, Henrik Moll

Formålet er at fortælle politikerne, at velfærden i Danmark er mere og mere nødlidende. Besparelser, nye effektiviseringer eller nye produktivitetskrav, dur ikke lyder det.

Syv demoer i København

I hovedstadsområdet vil der være aktioner i Taastrup, Vallensbæk, Helsingør, Frederikssund og København.

I København, er der tale om en såkaldt stjernedemonstration, hvor syv demoer, starter i forskellige bydele, og derefter mødes på Bertel Thorvaldsens Plads ved Christiansborg.

Grundet arbejde med belægningen på Christiansborg Slotsplads, er demonstrationen flyttet til på Bertel Thorvaldsens Plads.

 - Vi håber stadig, at politikerne vil lytte til os, selvom vi ikke står på slotspladsen. Alle siger, vi står over for gode økonomiske tider - men alligevel vil man skære i helt nødvendige velfærdsordninger for at få råd til milliard-store skattelettelser. Udviklingen er helt skæv, siger Per Olsen formand for LO i Hovedstaden.

Vindebrogade spærres helt i tidsrummet 15.30 til18.00
Vindebrogade spærres helt i tidsrummet 15.30 til18.00

Trafikken påvirkes

Demonstrationerne starter forskellige steder i København i løbet af eftermiddagen og bevæger sig ind mod Christiansborg. Alle demonstranter vil gå på vejene, og det vil påvirke trafikken rundt om i København.

På Vesterbro vil der være demoer på Humletorvet, Enghave Plads og Staunings Plads 1.

På Frederiksberg starter demonstrationen fra Godthåbsvej 15, på Amager går demonstrationen fra Svend Aukens Plads, på Østerbro går demonstrationen fra Trianglen, og fra Nørrebro går man fra Nørrebros Runddel.

 - Vi forventer mange mennesker på gaderne, og det giver selvfølgelig nogle trafikale udfordringer i tidsrummet 15.30 til 18.00, siger vagtchef Henrik Moll til TV 2 Lorry.

Vindebrogade, der løber langs kanalen og rundt om Christiansborg spærres helt i tidsrummet 15.30 til 18.00

Politiet forventer mellem 100 og 500 deltagere pr. demonstration, og endnu flere på Bertel Thorvaldsens Plads ved Christiansborg. 

Busruterne 1A, 2A og 9A, 26 og 37, som kører ad Vindebrogade, omlægges. Man kan holde sig opdateret om omlægningerne på DinOffentligeTransport.dk 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere