Træning presser kommunekassen

Hospitaler henviser flere og flere borgere til kommunal genoptræning. I Frederikssund tærer det på pengekassen, skriver Frederiksborg Amts Avis.      

Et af de politiske ønsker i kommunalreformen var, at kommunerne i højere grad skulle tage sig af tage sig af borgernes genoptræningsforløb.
     
Det sker i stigende grad, og selvom man i Frederikssund Kommune kæmper for at få genoptræningen til at hænge sammen økonomisk, så mener Maj-Britt Winther, konsulent i Kommunernes Landsforening, at kommunerne på succesfuld vis har overtaget området.
     
- Genoptræningen er blevet en stor opgave som kommunerne skal løse, og man er tilfreds med langt hovedparten af opgaverne. Det er klart, at det giver udfordringer med hensyn til ressourcer, men man har altid været vant til at skulle prioritere benhårdt på sundhedsområdet, siger Maj-Britt Winther til Frederiksborg Amts Avis.

Hun siger, at man skal tage forbehold for kommunernes forskellige statistikker, men at hun generelt hører, at kommunerne får flere genoptræningshenvisninger.

Hvis man bliver henvist efter sundhedsloven kommer man først i køen, i forhold til hvis man har en henvisning efter serviceloven. Maj-Britt Winther oplever dog ikke, at dem, som har behov for at komme hurtigt til, bliver sat bag i køen, lige meget hvad lov de søger under.
     
- Man foretager altid en individuel vurdering. Det er ikke sådan, at man siger, at bare fordi fru Hansen søger efter serviceloven, så ryger hun om bag i køen, også selvom hun har kraftig funktionsnedsættelse efter en uges indlæggelse, siger Maj-Britt Winther.

På trods af, at Maj-Britt Winther kalder det en succes, så er Tina Tving Stauning, formanden for social-, ældre, og sundhedsudvalget i Frederikssund, mere ydmyg:

      - Det er et område, vi bare må ryste på hovedet af. Vi kan simpelthen ikke følge med, siger hun.

     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik