Træner opsagt i Brøndby: Sigtet for overgreb på drenge

En alvorlig pædofili-sag har fået Brøndby IF’s amatørafdeling til at afbryde samarbejde med frivillig træner.

En 21-årig frivillig fodboldtræner er blevet smidt ud af Brøndby IF's amatørafdeling, efter han er blevet sigtet for at begå overgreb mod børn på nettet.

Det skriver BT.

Politiet har sigtet den 21-årige for at blufærdighedskrænke og groome i alt 36 drenge i alderen 11 til 15 år.

Drengene blevet kontaktet af manden på Facebook. Her udgav den 21-årige sig for at være en pige og fik drengene til at sende nøgenbilleder af dem selv.

Manden blev varetægtsfængslet tilbage i maj, og klubben stoppede øjeblikkeligt samarbejdet. Bestyrelsesformand for Brøndbyernes Idrætsforening, Christian Barret, bekæfter over for BT, at klubben samarbejder med Københavns Vestegns Politi i sagen.

'Stærkt ubehageligt'

Bestyrelsesformanden oplyser desuden, at forældrene for det pågældende ungdomshold, som den 21-årige trænede, er informeret om sagen, og at anklagerne relaterer sig til hændelser, som er sket via elektroniske medier uden for klubbens domæne.

- Det er stærkt ubehageligt for alle i og omkring klubben, og vi tager sagen meget alvorligt. Det er vigtigt, at klubbens mange børn og unge kan færdes trygt i klubben, og at forældrene kan forvente, at det i Brøndbyernes Idrætsforening er trygt at være barn, skriver Christian Barret i en mail til BT.

Den 21-årige har ikke tidligere været straffet, og han har ved sin ansætttelse som frivillig fodboldtræner fremvist ren straffeattest.

Var pædagog i vuggestue

Ifølge BT har den 21-årige – udover at træne et ungdomshold – også været pædagog i en vuggestue og haft sin daglige gang i en ungdomsklub i Albertslund.

Vestegnens Politi oplyser over for BT, at efterforskningen ikke har tydet på, at den 21-årige ikke har udnyttet sin jobposition over for børn.  

Sagen er afsluttet og videregivet til anklagemyndigheden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik