Hemmelighed i Hakkemosen: En kæmpe har slået sig ned

En kæmpe af genbrugstræ er blevet opført i Hakkemosen i Høje-Taastrup. Ideen er, at få borgerne til at gå på opdagelse i egen kommune.

En trækæmpe under en bro i Ishøj behøver nu ikke længere føle sig så ensom på Vestegnen. I hvert fald er der også dukket en trækæmpe op i Hakkemosen i Høje-Taastrup. 

Den præcise placering i Hakkemosen kan TV 2 Lorry dog ikke oplyse – og det er en del af idéen med trækæmperne. De skal nemlig lokke Vestegnens borgere ud og udforske egnens smukke steder. 

Med kæmpen i Høje-Taastrup på plads mangler kunstner Thomas Dambo at opføre fire andre træ-kæmper i Vallensbæk, Albertslund, Rødovre og Hvidovre for at fuldføre værket 'De Glemte Kæmper', som opføres i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016. 

Se også: Kæmperne er løs: Kunstværker skal få folk ud i naturen

Thomas Dambo har bygget skulpturen i Hakkemosen sammen med sit byggeteam og med assistance fra frivillige fra projekt Fønix, som blandt andet har borgere i jobtræning. 

- Hakkemosens nye beboer vil helt sikkert vække opsigt med dens enorme størrelse og placering. Vi vil rigtig gerne have endnu flere til at komme ud og opleve al vores skønne natur her i kommunen – og det håber, vi at trækæmpen kan inspirere til, siger Høje-Taastrups konservative borgmester Michael Ziegler.

Thomas Dambo har tidligere fortalt TV 2 Lorry, at de seks kæmper kommer til at indgå i en fortælling, og en lille skattejagt vil vise rundt mellem de steder, hvor de er opført.

Selv om den præcise placering af den nye beboer i Hakkemosen er hemmelig, afslører kommunen dog, at det er en god idé at lede efter et sted, hvor man kan gå over på den anden side…

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere