Løbsdirektøren for Tour de France besøgte onsdag statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Tour-boss besøger København: "Den bedste cykelby i verden"

Løbsdirektøren for Tour de France, Chrisian Prudhomme, er fredag endnu engang på besøg i København.

Den internationale forening for cykelløbsarrangører, AIOCC, holder fredag en konference på Københavns Rådhus. AIOCC anses som værende cykelsportens fineste arrangørorganisation og tæller blandt andet de store etapeløb Giro d'Italia, Vuelta a España og ikke mindst Tour de France.

 Tour de France er det vigtigste cykelløb i verden, og hvis det møder den bedste cykelby i verden, så kan du få flere personer til at tage deres cykel hver eneste dag

Christian Prudhomme, Løbsdirektør for Tour de France

AIOCC konferencen bringer samtidig løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, til København. En by han har besøgt før, da København og Danmark har budt ind på at være vært for Tour de France-starten i 2020 eller 2021. Og endnu engang virker løbsdirektøren positivt stemt over for en såkaldt Grand Depart i København.

- Tour de France er det vigtigste cykelløb i verden, og hvis det møder den bedste cykelby i verden, så kan du få flere personer til at tage deres cykel hver eneste dag, siger Christian Prudhomme til TV 2 Lorry.

Læs også Frank Jensen: Mere gearet til Tour-start end Formel 1

"I er allerede de bedste i verden"

Første gang løbsdirektøren besøgte København var i 2015, da Danmark første gang bød på Tour de France. Her var han imponeret over danskernes cykelglæde. En glæde der kan blive vigtig for det danske Tour-bud, da forbindelsen mellem hverdagscyklister og de professionelle er vigtig for valget af startby. 

- Første gang en borgmester ønskede en Grand Depart, ikke kun fordi det er det vigtigste cykelløb i verden, men også for byens skyld, var London i 2007. De ville have Touren til at være motoren, der kunne få flere folk til at tage cyklen. Og et år efter var der ti procent flere, der tog cyklen, siger Christian Prudhomme til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er anderledes i København, fordi i allerede er de bedste i verden.

Læs også Tour-direktør: København er foran alle andre cykelbyer

Frank Jensen tror på chancerne

Både den danske erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), var til stede ved AIOCC-konferencen. Og overborgmesteren var glad for at kunne bringe København tættere på både Christian Prudhomme og AIOCC.

Jeg håber og tror meget optimistisk på, at det vi taler om for at få Tour De France til København og til Danmark, der er vi optimistiske i forhold til 2020 eller 2021.

Frank Jensen, Overborgmester i København, Socialdemokratiet

- Det er jo rigtig godt, for i AIOCC spiller TDF-ledelsen en meget stor rolle, og Christian Prudhomme er en meget samlende person i AIOCC, så det tillægger jeg meget stor værdi i forhold til den beslutning som snart skal komme om København skal være værtsby for verdens største cykelløb, siger Frank Jensen til TV 2 Lorry.

Og selvom København allerede har mistet chancen for en Tour-start i 2019, så kan de stadigvæk få starten i 2020 eller 2021, hvilket Københavns overborgmesteren tror på.

- Jeg håber og tror meget optimistisk på, at det vi taler om for at få Tour De France til København og til Danmark, der er vi optimistiske i forhold til 2020 eller 2021. Der er København tilbage i sin bedste udgave, siger Frank Jensen med henvisning til metrobyggeriet, som efter planen skal stå færdig i 2019.

Læs også Dansk delegation kæmper for Tour-start i København