Tosprogede skal være valgtema i København

Med ti måneder igen til kommunalvalget lancerer Socialdemokraterne i København nu det første valgløfte: Partiet vil gå langt mere radikalt til værks i forhold til at fordele tosprogede elever på byens folkeskoler. Det skriver Politiken.

- Der er brug for, at det her bliver et tema i valgkampen. Vælgerne skal vide, at hvis vi vinder, får de en model med henvisning af elever til andre skoler efter en obligatorisk sprogtest, siger integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) til Politiken.
Dermed lægger han op til et direkte opgør med venstrefløjen i København, der hidtil har været dybt skeptisk over for ideen om at benytte tvang til at fordele tosprogede elever. Enhedslistens socialborgmester, Mikkel Warming, kalder da også forslaget for »råddent«:
- Det viser, at Socialdemokraterne på Københavns Rådhus ikke går i den røde skole; de går i den sorte skole, siger han til Politiken.
SF's skoleborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard, har netop indkaldt partierne på rådhuset til forhandlinger om en ny model for fordeling af tosprogede elever.
- Jeg håber ikke, det her betyder, at S allerede nu kaster håndklædet i ringen og opgiver at finde en ny model. Det er sagen for vigtig til, siger han til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik