Torvehaller lever videre

Planerne om at bygge torvehaller på Israels Plads i København lever videre, selvom den oprindelige bygherre, udviklingsselskabet Centerplan, er gået konkurs, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge Københavns teknik- og miljøborgmester
Klaus Bondam (R) er en endnu unavngiven investor interesseret i
at overtage projektet og skyde penge i torvehallerne, hvor
tanken er, at fødevareproducenter fra hele landet skal sælge
bl.a. frisk fisk, kød, mejeriprodukter, saft, øl, is brød,
grøntsager og en lang række andre kulinariske egnsspecialiteter.

»Der er forhandlinger med en solid investor, der gerne vil
overtage den koncessionsaftale, som kommunen i sin tid indgik
med Centerplan, og jeg håber meget, at vi finder en løsning,
fordi alle partierne i Borgerrepræsentationen gerne vil have
projektet realiseret.

Jeg forventer, at torvehallerne kan stå
klar om cirka to år, men det er vanskeligt at sætte en præcis
dato på, da byggeriet af torvehallerne også skal ses i
sammenhæng med renoveringen af hele Israels Plads og den
parkeringskælder, der ligger på stedet,« siger Klaus Bondam.

I Københavns Torvelaug, der gennem ti år har arbejdet på at få
projektet gennemført, er arkitekt Hans Peter Hagens med egne ord
ualmindelig glad for, at torvehallerne tilsyneladende kan
opføres, selvom Centerplan er gået konkurs.

»Det er en meget glædelig nyhed, og i Torvelauget ser vi meget frem til at fortsætte arbejdet efter det oprindelige koncept, hvor torvehallerne indrettes med små stader, som drives af de enkelte stadeholdere,« siger Hans Peter Hagens.

Torvehallerne tænkes placeret mellem Frederiksborggade, Linnésgade, Rømersgade og Vendersgade, og i omegnen af 120 potentielle stadeholdere har vist interesse for at leje sig ind i torvehallerne.

I løbet af december arrangerer Torvelauget julemarked på Israels Plads, hvor det vil være muligt at få en forsmag på, hvad torvehallerne kan byde på.