Torvebyen fik ulovlig byggetilladelse

Det var ulovligt, da Køge Kommune udstedte dispensation og byggetilladelse til den sidste deletape af Torvebyen langs Køge Å midt i Køge By.

Dispensationen blev givet tilbage i 2012 til bygherren Becker/Nielsen, der ønskede at ændre boligerne i sidste etape fra otte rækkehuse i tre etager til almindeligt etagebyggeri med lejligheder i et plan.

Men den dispensation og tilhørende byggetilladelse strider direkte mod lokalplan for Torvebyen, slår Natur- og Miljøklagenævnet fast i dugfrisk afgørelse. Dermed er byggetilladelsen inddraget og dispensationen ophævet. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det er formanden for Køge Å og Midtbys Venner, John Danielsen, der har klaget over kommunens dispensation, og han er godt tilfreds med »sejren« over kommunen.

Samtidig glæder han sig over, at Becker/Nielsen ikke nåede at opføre byggeriet på den ugyldige byggetilladelse.

Køge Kommune modtog først afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet i morges og kan ikke kommentere sagen, før den har været behandlet på et møde i kommunens teknik- og miljøudvalg mandag eftermiddag.

Becker/Nielsen ønsker heller ikke at kommentere sagen, da man skal nærlæse afgørelsen og derefter afventer henvendelse fra Køge Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik