Torsdag kan Bandidos-rockerne igen vende tilbage til Hvidovre

Selvom kommunalbestyrelsen i Hvidovre gerne vil forlænge forbuddet mod en lokal rockerborg, kan Bandidos igen rykke ind på Kirkegade.

Huset på Kirkegade 8 i Hvidovre har i 16 år dannet ramme om rockerklubben Bandidos. Men tilbage i november brugte kommunen en ny mulighed i lovgivningen - det såkaldte samlingsstedsforbud - til at sikre tre måneders rockerfri zone.

Kommunalbestyrelsen i Hvidovre vedtog samlingsstedsforbuddet oven på den eskallerende konflikt mellem rockerbanderne Bandidos og Satudarah.

quote Tre måneder kan synes som lang tid, men det er ikke lang tid for naboerne, der lever en utryg tilværelse

Helle Adelborg, borgmester, Hvidovre Kommune, Soc.dem.

Dermed har medlemmer af Bandidos ikke haft lov til at vise sig inden for en radius af 500 meter af klubhuset. Men selvom kommunalbestyrelsen gerne vil fastholde forbuddet, så kan det efter lovgivningen altså ikke løbe længere end tre måneder, da rockerne har holdt sig væk i perioden, og der ikke har været registreret nogle hændelser i området i mellemtiden. 

Men efter tre måneders rockerfri zone kan forbudet ikke forlænges yderligere. Og det ærgrer borgmesteren.

- Jeg ville ønske, jeg kunne forlænge forbuddet. For jeg synes ikke, der skal være rockerborge i et område med skolebørn og beboere og foreninger, siger Hvidovre Kommunes borgmester Helle Adelborg, Soc.dem., der undrer sig årsagen til, at forbuddet nu ophører:

- Her er der måske et miskmask i lovgivningen. For det er selvsagt klart, der ikke har været optøjer i de tre måneder, rockerne ikke har måttet være der. Nu ophører forbuddet, og så kan vi have en frygt for, hvad der så vil ske, siger hun.

Brev til justitsministeren

En fælles kommunalbestyrelse i Hvidovre Kommune har derfor i dag skrevet til justitsminister Søren Pape Poulsen. De håber på en skærpelse af lovgivningen, så rockerne kan gøres hjemløse i længere tid.

quote Vi vil følge aktiviteterne omkring huset meget tæt. Både borgerne der bor der, for vi er en lille by, og jeg holder også selv øje, for jeg cykler en del rundt.

Erik Nielsen, borgmester i Rødovre, Soc.dem.

- Tre måneder kan synes som lang tid, men det er ikke lang tid for naboerne, der lever en utryg tilværelse, lyder det fra borgmester Helle Adelborg.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra ministeren, men Justitsministeriet oplyser til os, at man vil evaluere loven med Kommunernes Landsforening til sommer, når den har været i kraft i et år.

TV 2 Lorry har i dag skrevet til Bandidos og spurgt, om de har tænkt sig at vende tilbage til klubhuset torsdag. Men de har ikke svaret på vores henvendelse.

Samlingsstedsforbud udløber også i Rødovre

I Rødovre Kommune udløber et tilsvarende samlingsstedsforbud mod et Bandidos-klubhus på Egegårdsvej 56 denne torsdag. Men her kan kommunen med en lokalplan i hånden alligevel holde rockerne fra døren.

Klubhuset ligger nemlig i et industriområde, hvor det har vist sig, at der slet ikke må drives foreninger. Så vender rockerne tilbage, vil Rødovre Kommune slå hårdt ned, forklarer borgmester Erik Nielsen, Soc.dem.

- Så bliver det meldt til politiet, og det betyder, at lejeren vil få bøder i størrelsesordenen 10.000 kroner hver gang.

- Vi vil følge aktiviteterne omkring huset meget tæt. Både borgerne der bor der, for vi er en lille by, og jeg holder også selv øje, for jeg cykler en del rundt, siger han.

Nabo glæder sig ikke til gensynet

På Kirkegade i Hvidovre synes naboen til Bandidos-klubhuset, pensionisten Egon Andersen, at det har været rart med de tre måneder uden rockernes tilstedeværelse.

quote Jeg vågnede en nat af noget, jeg troede, der var fyrværkeri. Men så siger min kone, at der havde været nogle omme i baghaven og skyde på rockerborgen derfra.

Egon Andersen, nabo til Bandidos-klubhuset i Hvidovre

- Selvfølgelig har det det. For man føler sig mere tryg. Så det er da lidt med vemod, at jeg tænker på, at de kommer tilbage.

- Det er ikke fordi rockerne som sådan skaber utryghed for os. Men der har været en del skyderi herude, og det er jo egentlig det, der er utrygt for os, siger han og husker tilbage på en episode sidste sommer:

- Jeg vågnede en nat af noget, jeg troede, der var fyrværkeri. Men så siger min kone, at der havde været nogle omme i baghaven og skyde på rockerborgen derfra. Det er jo ikke særlig sjovt, og det er også derfor, vi ønsker, at forbuddet bliver opretholdt, fortæller Egon Andersen.

Fra Københavns Vestegns Politi lyder det, at man vil følge rockernes færden tæt.

- Vender de tilbage og skaber ny fare i nabolaget - så er vi parate til at se på, om vi med rockerloven kan lukke stedet og forbyde dem adgang, skriver de til os i en e-mail.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik