Tordenvejret når hovedstaden ved midnat

Tordenvejret fortsætter sin vej ind over landet mod nordøst med kraftige regnskyl. Det når Københavns-området omkring midnat.

Mandagens uvejr med voldsom torden og lokale skybrud fejede mandag eftermiddag fra Nordsøen ind over Syd- og Vestjylland.

Ved 19.30-tiden lå uvejrsfronten i en linje fra Aalborg ned over Djursland til Storebælt med retning mod nord og øst. Vagthavende meteorolog ved DMI forventer, at den rammer hovedstadsområdet omkring midnat natten til tirsdag.

Der er nu helt tørt mod syd og vest. Uvejret er forholdsvis hurtigt overstået, men i den periode det varer, omkring en times tid, er det ret dramatisk, siger han.

Vindstød af stormstyrke var der kun ved Vadehavskysten, mens landet længere "kun" blev ramt af kuling. Topscorer med hensyn til regn er ifølge de foreløbige meldinger Billund, som fik en skylle på næsten 30 mm i løbet af en time. Definitionen på skybrud er 15 mm regn på en halv time.

Tordenvejret mister lidt af sin styrke undervejs og rammer Nordjylland og Sjælland i lidt svækket udgave. Men der kan stadig ventes tordenbyger rigtig mange steder, oplyser DMI.

Bornholm går fri i første omgang. Men tirsdag eftermiddag dannes en ny front over Tyskland, og den trækker nordover og rammer Bornholm i løbet af tirsdag eftermiddag, bebuder DMI's vagthavende meteorolog.

Ifølge tv2.dk registrerede en privat vejrstation på Fanø mandag hele 10,6 mm regn på blot 10 minutter.

/ritzau/


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret