Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Topmøde skal diskutere organisering af Øresundsregionen

200 repræsentanter fra kommuner og regioner i hele Øresundsregionen forventes at deltage i et dansk-svensk topmøde hos Region Skåne i Kristianstad den 22. juni.

Formålet er at finde nye samarbejdsformer for at kunne styrke regionens internationale konkurrenceevne.

"Vi inviterer kommune- og regionrepræsentanter i Øresundsregionen til Kristianstad og Rådhus Skåne til en dag med diskussioner om hvordan vi kan udvikle samarbejde for at blive en stærk international region.

Vi omorganiserer nu Øresundssamarbejdet og topmødet bliver startskuddet", siger Henrik Fritzon (S), formand for Region Skåne i en pressemeddelelse.

Det seneste år har der været flere diskussioner om Øresundssamarbejdets form og regionens navn. De 46 kommuner og de to regioner på Sjælland har startet samarbejdet Greater Copenhagen, som handler om international markedsføring af regionen, men også om at skabe en tydeligere struktur for de organisationer, som arbejder med udvikling, erhvervsliv og turisme.

Skåne er inviteret til at deltage i samarbejdet og forhandlinger har været i gang, men der har ikke været enighed på skånsk side om hvordan samarbejdet skal se ud.